Header

Her var den filmen jag blev mest intresserad av när jag tittade på oscarsgalan och önskade lite i smyg att den skulle vinna massa priset. Jag hade i dåläget inte sett filmen men hade ändå en känsla för den. Filmideen var genialisk och jag förväntade mig ett bra jobb av huvudrollen som spelas av Joaquin Phoenix..
I nu läget kan jag vara rak och ärlig och säga att jag hade way too high expectations och det kanske inte riktigt blev som jag ville till punkt och pricka.


I her får vi följa Theodore
en otrygg skribent som har svårigheter att komma över att det är slut mellan honom och hans exfru med ett försök till att gå vidare prövar han med telefonsex och går även på en dejt med en annan vilket inte går som han har förväntat sig men han finner tillslut lyckan när han köper ett nytt operativsystem, ett kvinnligt sådant som har namnet Samatha och tillslut går det så långt att dem bildar en relation.

+ Det jag gillade mest var själva framtidshistorian, tekniken och hur det faktiskt känns möjligt att vi är påväg ditt till det den världen som her utspelar sig på. Det borde alla fall inte kännas så omöjligt +
 
- Dock fanns det även några brister, jag kännde mig inte fullt intresserad under hela filmen, tappade inte intresset fullständigt men vissa partin känndes lite sega och det skulle inte skada att ha kortat ner filmen lite. Sedan vet jag inte riktigt vad jag tycker om slutet, känns lite svagt på något sätt -
 
Betyg: ♥ ♥ / ♥♥♥♥♥  -4 av 5-
skådespelare: Joaquin Phoenix - Theodore. Scarlett Johansson - Samantha. Chris Pratt - Paul. Amy Adams - Amy.
MED FLERA...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag har haft en fin helg som har spenderats med pojkvän mestadels. I fredags tänkte jag köpa ett par skor men det slutade med att jag gav upp den iden och åkte hem istället
I lördags åkte vi till hagaparken och fikade, det var lite för kallt för att promenera men om några veckor tror jag att det kan vara dags för det.
Igår åkte jag hem till Johan, vi tittade på "her", hade något högre förväntningar men den var bra så jag skriver en recension om den senare, spenderade även några timmar på bibloteket och åt min första glass för i år.

Veckan i övrigt har varit bra. I onsdags åt jag middag med tre gamla klasskompisar, det var väldigt trevligt att kunna göra det då jag inte träffar dem allt för ofta nu för tiden vilket egentligen är synd men det är så det blir med tiden. I torsdags umgicks jag med min mamma på dagen för att senare på kvällen åka till teatern. Vi hade en övning på teatern som jag totalt misslyckades med så när vi sedan övergick till att läsa manus istället så känndes det betydligt bättre.

Planer för den här veckan är att söka jobb, få kontakt med min syv, läsa klart min bok, ta blodprov och må väldigt bra.

Likes

Comments

The 100 hade premiär i onsdags på den amerikanska kanalen CW och slog därmed ett ganska högt tittarrekord. Det första avsnittet kammade nämligen hem det högsta antalet tittar-siffror på en midseason på kanalen på hela tio år vilket innebär ganska mycket tittare och då är inte ens vi utanför usa inräknande.

 The 100 handlar om att för 97 år sedan förstördes jorden av en kärnkraftsexplosion som utplånade allt liv på jorden och de ända överlevande blev de 400 personerna som befann sig på de internationella rymdstationerna. Antalet människor har idag nästan tiodubblats och det är nära på att bli helt fullt med människor, därför skickas 100 stycken ungdomar ner till jorden som en testpatrull för att undersöka om jorden är ofarlig nog att börja leva på igen.

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Jag måste helt klart säga att pilot-avsnittet kännes som ett litet mini lost även fast detta skiljer sig så mycket från lost, dem blir ju faktiskt nedskickade och har på sätt och vis kontakt med de vuxna som vet vart dem befinner sig. Planen är även att dem ska komma ner själva om två månader - om allt är safe också flytta ner till jorden men om det inte är safe är alternativet rädda dem eller låter dem dö? det återstår att se... Vi får visserligen följa dem vuxna också men jag tror att det kommer hända något så det blir svårigheter för dem att åka ner. En grej kan såklart vara det som redan håller på att hända redan i de här avsnittet - ungdomarna försöker koppla sig fria från kommunikationen.. Vilket jag ogillar så jag höll med Miller hela tiden för ja, dem är trotts allt bara 16-17-18 år gamla och tror att dem ska klara sig på egen hand vilket dem med säkerhet nog gör men jag tycker att det känns lite orealistiskt bara men å andra sidan är detta sci-fi serie så hur realistiskt kan det blir, är inte girls vi kollar på nu...

Jag tycker att de var ett ganska bra pilotavsnitt och jag tänkte ge the 100 några avsnitt för att sedan avgöra om det är en serie jag vill följa, är inte övertygad än men tror det finns en chans att jag kan bli.

Har ni sett första avsnittet av the 100? vad tyckte ni?

Likes

Comments

←Markera det svarta om du vill läsa hela texten→
Jag tycker verkligen att den här säsongen har visat sig från sin bästa sida och därför gjorde detta säsongavslutet mig lite besviken. Det har ju varit lite fram och tillbaka ang Mona redan sedan starten av pretty little liars och vi har väl inte riktigt fått något tydligt svar på hennes sittuation, hur mycket hon egentligen vet om allting och jag tror att hon vet mer än någon annan.. Betydligt mer än Ezra och vi vet ju redan hur mycket han vet. På tal om Ezra, jag älskar verkligen hans karaktär - han har ett hjärta och är så fin men det är ändå lite obehagligt allt han har gjort nu på senaste tiden, jag menar ALLA KAMEROR?! Besattheten mot Ali, why Ezra, WHY.

Och att Ali blev levande begravd har vi fått ledtrådar om för länge sedan om jag inte minns fel, inte bekräftat såklart men ändå en skymt att det vore troligt men hennes mamma!? detta gör att Ezra måste ha djupgrävt så otroligt mycket mer än vi tidigare trott för hon är inte big A men ändå att ens misstänka henne är ändå att ha kommit en bra väg så heja EZRA ;).

Melissa är också en karaktär som många andra i denna serie som jag inte förstår mig på, väldigt underlig och döljer alltid något. Det är möjligt att hon har sina anledningar och kanske vill skydda folk hon bryr sig om men det finns även en chans att hon bara är en Melissa, att det är ett spel. Är inte säker på henne just nu tillskillnad från Mona, är nästan säker på att hon faktiskt bara är sinnessjuk på riktigt. Men alla fall nu har det visat sig att Melissa döljer något igen som hon berättar för sin far. Mr Hastings är dock på att hålla tyst så vi lär få vänta på svaret.

Tyckte personen med masken i slutet hade en väldigt liten kropp så börjar nästan falla på om A faktiskt är tjej igen. Kan visserligen vara en smal kille också men det skippar vi att tro tills vidare, eller hur? Är säkert Mona, hon vet väl inte ens om det själv för hon är sinnesjuk (A-rummet, är väl störta beviset hitills?).

Slutet med Ezra gjorde mig ledsen, var kanske det värsta som kunde hända - att han blev träffad och fick ett skott i sig men chansen att han faktiskt dör på riktigt är minimal, han är en för viktig karaktär så chansar på att det blir sjukhuset för mr fitz.

vad tyckte ni om säsongs avslutet?

Likes

Comments

Återträffen (2013)
betyg på imdb: 7,4/10
Mitt betyg: 7/10
Handling: det har gått 20 år sedan klass 9c slutade grundskolan och det är dags för återträff men det blir inte lika bra stämmning som det var planerat...
Vilka är med i filmen? Anna Odell, Niklas Engdahl, Henrik Norlén, med flera.
Jag tycker... inte att återträffen är felfri. Det finns endel brister med filmen i helhet men det som väger upp den totalt är vad den faktiskt handlar om sedan gillade jag faktist del 2 mer än själva återträffen.

Mig äger ingen (2013)
betyg på imdb: 6,9/10
Mitt betyg: 8/10
Handling: En ensamstående fars relation till sin dotter - alkolism, politik, kärlek, svek och ett liv på 70-talet.
Vilka är med i filmen? Mikael Persbrandt, Tanja Lorentzon, Sten Ljunggren, med flera.
Jag tycker... att skådespelar-insatserna var 10/10 för den biten skulle inte kunnas gjorts bättre. kanske Persbrandts bästa roll någonsin. Förutom skådespeleriet så är detta en otroligt fin berättelse för samtidigt som det tillslut blir fel och alkoholen gör att det svider och relationer förstörs så är det en berättelse om en far och dotterrelation för i mina ögon var han aldrig en dålig pappa vilket nog även mamman insåg för hon ville ju aldrig honom något ont, sa aldrig att han var dålig på något sätt.. Även när dottern tyckte att det tillslut hade gått för långt så behandlade hon honom med hjärta.
 
endless love (2014)
betyg på imdb: 6,3/10
Mitt betyg: 7/10
Handling: Jade är en intelligent 18-åring som faller för den charmiga David även fast hennes pappa skulle göra vad som helst för att hålla dem i sär.
Vilka är med i filmen? Gabriella Wilde, Alex Pettyfer, med flera.
Jag tycker... att sådana här filmer är så söta... Omöjligt att inte älska även fast dem egentligen är långt ifrån perfekta. Det är något väldigt charmigt över endless love som jag inte kan sätta fingret på.
 
delivery man (2013)
betyg på imdb: 6,4/10
Mitt betyg: 6/10
Handling: för 20-år sedan var David en spermadonator för att tjäna ihop lite extra pengar nu vill plötsligt 142 av barnen lära känna honom.
Vilka är med i filmen? Vince Vaughn, Chris Pratt, Cobie Smulders, Britt Robertson,  med flera.
Jag tycker... att de här visserligen är en komedi men ack, storyn är ändå lite starkare än så. Det som väger upp det ännu mer är David och relationen med den cp-skadade sonen.

Likes

Comments

Jag har i några månader befunnit mig i en otrolig boksvacka, det är fruktansvärt att inte kunna njuta av det bästa som finns. Om sanningen ska fram har jag inte njutit sedan november. Jag har börjat läst, lagt undan och känt mig uttråkad av böcker jag vet att jag vanligtvis skulle älska att läsa. Även fast jag befunnit mig i detta tillstånd fick jag i januari för mig att köpa hem mig några böcker ändå, det kunde väl inte skada tänkte jag. Böckerna låg i min bokhylla orörda tills jag denna vecka lyste upp och ville läsa något bra... Det fick bli Jenny Hans bok sommaren jag blev vacker, hade inte tidigare läst något utav henne och alltså jag blev bokfrälst igen och igår efter tre dagars läsande sprang jag till bokhandeln för bok nr 2 Ingen sommar utan dig (eftersom det är en bokserie på 3 delar) och exakt lika bra, har hundra sidor kvar och det lär läsas ut ikväll. Kommer recension av böckerna i slutet på månaden då jag skriver av mig om allt jag läst under mars.

Likes

Comments


 tv-serie historiens finaste par...

Likes

Comments

I sommar har tre nya serier premiär på abc family så jag tänkte skriva lite kort om vad vi kan förvänta er av dem och sedan kan vi även se framemot säsong fem av pretty little liars, säsong två av the fosters (jag hade helt missat att den blivit förnyad) och även 3B av Switched at birth.
 
Vad heter serien? Young and hungry
Vad handlar den om? Josh är en ung entreprenör som anställer mat bloggaren Gabi som sin kock men hon måste övertyga dem för att behålla sitt jobb då dem egentligen vill att en känd kock ska få jobbet.
När och var har den premiär? vi kan se första avsnittet 26 juni, abc family.
Vilka Medverkar: Emily osment, Jonathan Sadowski, mf.
Mina tankar... Jag är posetivt inställd. Det ända som är lite av en nackdel är att det är en komedi och jag har hittills inte gillat komedierna på abc family men hoppas att denna kan få mig att ändra min åsikt om detta.
Trailer: finns ännu inte en trailer utan enbart promo bilder.

Vad heter serien? Chasing life
Vad handlar den om? April är en Journalist i 20-årsåldern som det börjar gå bra för i livet tills hon får canser.
När och var har den premiär? vi kan se första avsnittet 11 juni, abc family.
Vilka Medverkar: Italia Ricci, Mary Page Keller, Richard Brancatisano, Haley Ramm, mf.
Mina tankar... Samtidigt som jag tror att Chasing life kommer vara en bra serier så blir jag lite rädd. Gillar inte att disskutera, se eller höra om canser men samtidigt är det abc family så dem kommer nog att ta upp serien på ett bra sätt och inte enbart visa upp hur hemsk sjukdomen är.
Trailer: tryck här för att se trailern via dailymotion

Vad heter serien? Mystery Girls
Vad handlar den om? två fördetta skådespelar-kollegor kända från en deckar-serie möts igen efter många år isär när ett riktigt mysteium inträffar.
När och var har den premiär? vi kan se första avsnittet 11 juni, abc family.
Vilka Medverkar: Tori Spelling, Jennie Garth, mf.
Mina tankar... Jag tror inte att detta blir en hit, heller inte att serien får mer än en säsong men jag kommer antagligen att titta in den för the beverly hills 90210 girls skull, kul att dem jobbar ihop igen men hade vart roligare men en bättre serie-idee.
Trailer: finns inte än.

Andra premiärer på abc family i sommar?
Säsong 5 av pretty little liars - 11 juni
Forsättning på säsong 3 av Switched at birth - 17 Juni
The fosters säsong två - 17 Juni

Likes

Comments

Har flera halvklara inlägg som jag egentligen vill publisera men är jätte tråkigt att blogga på min dator just nu, tänker inskaffa en ny så fort jag får ett riktigt arbete.. Imorgon ska jag alla fall vara vikarie på en förskola för första gången så önska mig lycka till för om det går bra finns chansen att dem kanske vill ha mig där mer än en gång.
 
♠Förresten kontakta mig gärna om ni vill samarbeta och därmed även göra länkbyte i menyn.
Önskar helst film, serie eller bok-bloggar. ♠

Likes

Comments