Header

  Betyg på imdb: 8,5/10 Mitt betyg: 8/10
 
Sarah letar efter sin försvunna dotter och försöker fly för att hålla henne i säkerhet men det är omöjligt att vara säker i en osäker värld. Samtidigt så har Allison och Cosima minst lika stora problem som dem försöker att lösa.
 
Den här serien ♥ är så underbar. Andra säsongen var väldigt spännande och följer i samma tempo (även om första säsongen var lite bättre) och vi får åter igen följa många underbara karaktärer som utökat sig lite men med utökning också några karaktärer som jag knappt ens skulle vilja vistas i samma ort som men det behöver jag inte heller. Vi får träffa några nya cloner i små roller därbland en kille (fast han var väl operarad? om jag inte förstod helt fel men fortfarande kille för det).
 
Av de nya karaktärerna gillade jag verkligen Kiras pappa och Mark. Det ska bli intressant med Marks öde i nästa säsong, är nästan säker på att hans flickväns pappa vet om hemligheten eftersom dem själv försökt att mixa. Donnie har förresten varit väldigt rörig för mig denna säsong men det verkade lösa upp sig mot slutet och nu hoppas jag att han har talat sanning vilket jag tror med tanke vad han gjort.
 
Jag var nästan säker på att Helena skulle växa den här säsongen men det tyckte jag inte riktigt att hon gjorde.. Hon gjorde några saker så man såg att hon kunde ha ett hjärta mot personer hon verkligen gillar men mot resten av världen är hon fortfarande gamla vanliga Helena.
 
 
Längtar till april så mycket !!!! :D

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Besök Sannas blogg HÄR!

 
Vad betyder GOT för dig? 

Got är den första serie jag verkligen maratonkollade på. Pappa såg den samtidigt som mig.
 

Hur kommer det sig att du började titta på serien?

Min farbror tipsade mig om den. Efter första avsnittet var jag fast!

 

Har du läst böckerna som serien är baserad på?

Nej det har jag faktiskt inte! Jag tycker ju om att läsa så detta ju inte problemet utan det är mer att då blir serien inte lika bra!

 

Vem är karaktären du skulle vilja ge en höger?

Lätt fråga! Skulle vilja ge Joffrey några smällar men också de som torterar Greyjoy.
 


Vem är du mest ledsen över att har dött och därmed lämnat serien?

Jag blev väldigt ledsen när Ned dog men har kommit över det rätt bra! Tycker det är så synd att de dödar karaktärer höger och vänster som Ygritte:(((Har du något speciellt minne tillsammans med serien?


Nja minne och minne men minns att under sommaren jag kollade ikapp got satt jag m en filt och åt popcorn och hade det allmänt mysigt:)

 

Vilken är din favorit scen?

Det finns MÅNGA favoritscener. Men en av mina är Red Wedding. Inte för att jag tyckte om vad som hände utan mer den bästa twisten nånsin.

 

Varför får INGEN missa GOT?

Lätt fråga! Det är den bästa serien och nästan alla som jag känner ser den!

 

Finns det någon annan serie du skulle vilja tipsa om?

Switched at birth, The fosters, Jane the virgin bla


Likes

Comments

När Jessie senare i år sänder sitt sista avsnitt av serien på disney channel så behöver vi inte riktigt säga hejdå för serien kommer att få en spin-off. Jessie kommer inte längre att vara där s�� huvudrollerna kommer istället att vara Emma, Ravi och Suri som varit med i seriens alla avsnitt.Följer inte serier så vet inte riktigt vad jag tror om en fortsättning men det gick bra för Suite Life när dem gjorde det, så varför inte.


 

 

Jessie finns på bla netflix och handlar om en 22-årig Nanny i new york.

Likes

Comments

Idag befann jag mig plötsligt inne i en biosalong tillsammans med min bästa vän. Där väntade vi på en film som jag tidigare sagt att jag inte kommer att se på bio (men som jag vill se senare) för att det jag läst ur boken varit ganska dåligt. Vill förtydliga detta väldigt mycket - har inte sagt något om storyn, sexet, karaktärerna, osv. utan mer hur boken är skriven, alltså exempelvis att meningarna kunde forma sig på ett sätt som jag störde mig lite på.
 
 Betyg på imdb: 4,2/10 Mitt betyg: 6/10
 
Anastasias liv förändras plötsligt när hon möter den charmiga, mystiske och stenrika Mr Grey.
 
Hatet mot den här filmen/böckerna får nu ta och sluta. Speciellt av dessa personer som har någon stark uppfattning om handlingen som inte stämmer och i de flesta fallen kommer dessa anklagelser ut av folk som verken ha läst böckerna eller sett filmen. Filmen handlar inte om kvinno-förnedring och Mr Grey är inte en galen psykopat.
 
Jag tycker att den var bra. Dakota Johnson passar perfekt för rollen som Anastasia och det känns naturligt.
Jamie Dornan som Mr Grey är helt okej och jag tror han kan växa in i rollen väldigt bra bara han får chansen.
 
 
Med i filmen är: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Marcia Gay Harden, Eloise Mumford, med flera.

Likes

Comments

Besök Idas blogg här!
 
Vad betyder Veronica Mars för dig?
Tillsammans med Lost var Veronica Mars den första riktiga serien (som alltså inte var ett barnprogram) jag började följa, så den har varit med mig väldigt länge. Sedan tycker jag att Veronica är cool (hon extraknäcker liksom som privatdetektiv och hon är bra på det också) och en bra förebild.

Hur kom det sig att du började titta på serien? 
Jag var nog 12 eller 13, mamma satt och såg på det en kväll och jag blev intresserad. Det råkade dessutom vara första eller andra avsnittet så jag hade inte missat mycket alls. Har sett igenom serien två gånger (bara) sedan dess.

Har du något speciellt minne tillsammans med serien?
Har inget speciellt, magiskt minne direkt. Men kan berätta detta: När jag gick i åttan (2006) så var det inte som nu att var och varannan unge hade en systemkamera. En av mina lärare hade en som han tog med till skolan en dag och folk kommenterade "Vilken stor kamera, va drygt..." (stort = dåligt), men jag visste bättre: "Hallå nej, de är skitbra, Veronica Mars har en sån!". Inte för att någon visste vem Veronica Mars var...

Vem är din favoritkaraktär?
Jag gillar verkligen Veronicas pappa Keith. Men också Veronica (såklart, även om jag kan störa mig på henne ibland), Wallace och Logan.

Förra året så kom det ut en film som utspelar sig nio år efter att serien fick sitt avslut, vad tyckte du om filmen?
Jag såg verkligen fram emot filmen och jag älskade den. Man kunde känna igen upplägget från serien, för den var i samma stuk. Det är svårt att vara partisk då ens favoritserie blir till film, och jag vet inte om någon som inte sett serien skulle uppskatta den riktigt. T.ex., min pojkvän kände sig mest bara som ett frågetecken eftersom ingen av karaktärerna riktigt introduceras, det bygger väldigt mycket på att man redan känner alla. Men jag tyckte det var en värdig fortsättning.

I höstas gick serien "Play It Again Dick" på webben i åtta avsnitt, vilket var en spinoff till serien. Följde du den?
Oj! Det hade jag inte ens hört talas om! Haha. Men nu då jag vet ska jag definitivt ta och kolla in den. Även om Dick mest bara var en Dick... eh störig karaktär, haha.

Vilket är ditt favorituppdrag som Veronica gör i serien?
Det som satt starkast spår i minnesbanken för min del är de stora fallen som man får följa genom en hel säsong. Pilotavsnittet börjar med att Veronicas bästa vän blivit mördad (det är känt, ingen spoiler) och det är så sjukt spännande.... Även fallet i andra säsongen, SPOILERVARNING med skolbussolyckan.

Är du en marshmallow eller vilka shippar du i serien?
Som jag har förstått är en marshmallow ett fan  av serien? Eller syftar du på Veronica och Wallace (varifrån uttrycket härstammar)? För jag älskar dem! Shippar alltid helst vänskapspar i serier framför romantiska par. Veronica tillsammans med pappa Keith, också awesome. Men för att nämna något romantiskt ship: Veronica och Logan. Because... Logan... Ihp.

Varför får ingen missa Veronica mars? 
Alright: En grym kvinnlig karaktär i huvudrollen, privatdetektivande, ett nytt fall i varje avsnitt samt ett stort genom en hel säsong, spännande, en hel del humoristiska kommentarer och sarkasm, father and daughter-moments... Yup.

Finns det någon annan serie som du skulle vilja tipsa om? 
Har ännu inte hittat någon i samma stuk som Veronica Mars, men jag gillar The 100, Lost, Jane The Virgin (inte alls lika cheesy som det låter) och 90210 väldigt mycket.

Likes

Comments

 Jag tittade faktiskt in serien redan 2013 och gillade den redan då men av någon anledning såg jag bara de två första avsnitten och inte mer. Jag förstår inte riktigt varför för ojoj vilken bra serie detta är..
 Betyg på imdb: 8,5/10 Mitt betyg: 9/10

När Sarah en kväll ser en kvinna som ser exakt ut som henne själv ta livet av sig bestämmer hon sig för att ta kvinnans identitet men livet kommer aldrig bli sig likt igen...
 
Tatiana Maslany gör de tre (plus några gästspel) huvudrollerna så otroligt bra. Det är så bra skådespelat så att det känns som det är minst tre olika skådespelare. Jag har bara sett henne i Heartland innan och där spelar hon en mycket normal roll så att tre år senare gå över till detta är fantastiskt, where are your Emmys!?

Jag gillar de störta rollerna som Maslany spelar men har svårt för de mindre. ex. psykopat Helena även fast just hon är en karaktär som behövs där och väl inte är ond på riktigt utan bara väldigt skadad och Rachel som kommer i slutet på säsongen ser jag ingen möjlighet att någonsin gilla men det kanske vänder, who knows. Sedan är det såklart inte bara Maslany som står för hela serien utan det finns även andra karaktärer som är viktiga och som jag gillar - felix, Paul och Art. Plus ett antal med andra karaktärer
man inte vet vart man har dem någonstans då dem går från goda till onda när dem känner för det.
 
Jag tycker att det är sällsynt på tv numera men varenda scen är faktiskt väldigt spännande.

Likes

Comments

Jag skulle vilja tipsa er om bonusbay vilket är en hemsida där du kan handla i butikerna du vanligtvis handlar i men få rabatter och bonus på allt du handlar. Det är helt gratis att bli medlem och just nu får ni även 100kr att handla för bara genom att bli medlemmar...

Anledningen till att jag skriver om detta i denna stund är för att jag snubblade förbi deras hemsida och såg att dem nu erbjuder 50kr rabatt på hbo-nordic. Ni vet väl att jag älskar hbo-nordic!? dem har enbart kvalitetsmässiga serier och släpper avsnitten senast 24-timmar efter att avsnittet går på tv i usa plus att det är lagligt.
 
Om ni har eller tänker skaffa hbo-nordic (ni kommer inte att bli besvikna) så får ni inte missa att titta in
relativt nya serier som... true detective, the affair, leftovers, bitten,  togetherness, med flera.
pågående serier som... game of thornes, girls,  master of sex, vikings, homeland, orphan black, med flera.
klassiker som.... the office, how to make it in america, dexter, sopranos, sex and the city, med flera.
och det fins dessutom filmer som exempelvis... cry baby, psycho, fargo, the normal heart & hannibal.
 
 
förutom hbo-nordic så har dem bonus på bla cdon om du är mer sugen på att ha dina serier och filmer i hyllan än att bara se innehållet :).


inlägget är ett sammarbete mellan efji.se och bonusbay...

Likes

Comments

Inatt visades Oscarsgalan på svtflow och svtplay missade ni det så kan ni se allting HÄR!

Självklart var jag uppe och såg alltind tillsammans med johan, cola light och marabou japp. Härlig känsla för oss som är filmnördar att få se allting live även fast tidsskillnaden finns där.

 

Några var väldigt fint klädda... 

Neil Patrick Harris (how i met your mother) ledde galan vilket nog är ett svårt jobb att ta över ansvaret sedan förra årets succe med Ellen, lyckades han? nja... Öppnings nummret var bra, och scenen där han tog av sig kläderna var bra men annars var det inget speciellt.

 

ett bra tal...Välförtjänta vinnare var dem alla och stort grattis till Birdman, det var inte den filmen jag hoppades skulle vinna men den förtjänade det.

 

 

Vad tyckte ni!?

Likes

Comments