Header

Om några av er läste min blogg innan jag helt började serieblogga så kanske ni vet att jag älskaar Selena Gomez. Allafall så var det för några år sedan bekräftat att hon skulle spela Hannah i den kommande filmen 13 reasons why som är baserad på en ung vuxen bok i samma namn. Filmen kom aldrig i produktion av okänd anledning men igår bekräftade netflix att det kommer att bli en serie istället för en film, YAY! Gomez kommer att producera filmen tillsammans med sin mamma, Kristel Laiblin och några andra. Vilka andra som kommer att skådespela i serien är ännu oklart. Serien kommer att ha 13 avsnitt och förmodligen ha premiär nästa år.Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments Några detektiver i Los angeles försöker hitta en seriemördare som enbart dödar kvinnor.

 

Wicked city är en serie som jag fastnade för direkt när jag såg trailer för kommande serier i sommras men som jag sedan har glömt bort att ska ha premiär. Råkade bara av en slump se att serien skulle ha premiär i usa igår och  avsnitten kommer ju upp dagen efter här. Ni kan se avsnittet HÄR!

 

Jag älskade avsnittet. Handlingen känns annorlunda och helt unik mot andra polis-serier som går på tv idag. Vi kommer dessutom få följa samma handling i alla avsnitt alltså inte nya fall i varje avsnitt vilket för min del är positivt då jag föredrar när serier gör på det sättet. Kul att det inte heller utspelar sig i nutid utan på 80-talet.

 

Ed Westwick (gossip girl) spelar mördaren så vi som tittare vet hela tiden om vem poliserna jagar efter. Intressant att faktiskt få följa honom. Han verkade som en total psykopat för övrigt. Ok, såklart man är det om man är en seriemördare men det var inte enbart det, hela hans personlighet var dragen åt det hållet men ska bli intressant att se mer. Kännde knappt igen Taissa Farmiga (american horror story) men hon spelar en reporter och sedan såklart Erika Christensen (parenthood) som spelar en singel-mamma.

 

Jag kommer fortsätta att se serien.

Likes

Comments

 Detta inlägg är ett samarbete mellan mig, Elsa, Sara, Denise och Julia. kolla även in deras inlägg ♥
 
På halloween förra året skrev jag de HÄR inlägget där jag tipsade om några serier. Alla fall så står jag fast vid att de är bra tv-serier att ta upp vid halloween så jag tänkte i de här inlägget tipsa om de bästa filmerna att se på lördag då den stora dagen är − halloween ;).
 
 
 hotel transylvania (2012)
Betyg på imdb: 7,1/10 ι mitt betyg: 7/10
Handling: Dracula får fullt upp när en oinbjuden gäst börjar vissa intresse för hans dotter.
passar dig som... inte vill bli rädd för det är en väldigt mysig film men du kommer att komma i rätt stämmning.
röster: selna gomez, adam sandler, Kevin James, Andy Samberg, med flera.
 
 Dracula (1992)
Betyg på imdb: 7,5/10 ι mitt betyg: 7/10
Handling: Dracula reser till London i hopp om att kärleken aldrig dör.
Passar dig som... Vill se en klassiker. Det här är en film du bör se om du inte har sett den.
Skådespelare: Gary Oldman, Winona Ryder, med flera.
 
Psyko (1960)
betyg på imdb: 8,6/10 mitt betyg: 9/10
handling: en kvinna snor pengar från hennes arbetskamrats klient och flyr sedan för att hamna på ett motel
som ägs av ung man och hans mamma.
passar dig som... Vill se världens bästa skräckfilm.
skådespelare: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles, med flera.
 
 
the conjurng (2013)
betyg på imdb: 7,5/10 ι mitt betyg: 8/10
handling: en familj misstänker att det spökar i deras nya hus så dem anlitar expert hjälp.
Passar dig som... vill se en relativt ny film med hög kvalite
skådespelare: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Lili Taylor, Ron Livingston, med flera.
 
 
the shining (1980)
betyg på imdb: 8,4/10 ι mitt betyg: 8/10
Handling: en författare och hans familj ser efter ett tomt hotell under vinterhalvåret men det är något som inte stårt rätt till.
Passar dig som... Vill se en av de bästa skräckfilmerna som någonsin gjorts. och så är det ju en klassiker..
skådespelare: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd, med flera.

Likes

Comments

 När Gilmore girls kommer tillbaka på rutan (tack netflix) igen så kommer vi bjudas på fyra 90-minuters avsnitt. Varför just fyra avsnitt? jag har svaret. Enligt källor som är med i projektet så kommer vi få följa med våra favoriter i ett helt år. Varje avsnitt kommer alltså att vara en ny årstid − YEY!

Likes

Comments

Den nya dramakomediserien ”99 problems” utspelas i Stockholms pokermiljö, dock är serien på engelska för att nå en större publik. Serien handlar om en ny svart pokerklubb som heter ”The Blitz” och dess ägare som strävar efter att göra klubben till den största i Stockholm. De introducerar en bonus i början för att locka dit nya spelare, en så kallad Bad Beat Jackpot. En bad beat i poker innebär att du förlorar en hand där alla oddsen är med dig, och detta händer gästen under invigningen. Carlin får fyrtal, men får se sig besegrad av motståndarens färgstege. Extrem otur alltså, men han vinner ändå the Bad Beat Jackpot.  

Denna jackpot visar sig dock bara vara ett trick av klubben då Carlin inte vinner några pengar. Carlin blir irriterad och anser att han har rätt till någon slags belöning och då erbjuder ägarna honom att bli delägare i klubben. Carlin dras in i en olaglig pokervärld fylld med våld och otrevliga personer, samtidigt som han blint ser pengarna han drar in framför sig.  

I en intervju med Pokerlistings.se så berättar regissören Milad Rad att idén till serien kom från egna erfarenheter när han själv jobbade på en spelklubb. Redan då började han skriva ner incidenter och dialoger på klubbarna som skulle kunna användas i framtiden. Han berättar också om hur läget ofta är runt olagliga pokerklubbar: ”Pengar är alltid i centrum för klubbarna. Runt dem finns också hot från olika myndigheter som åklagare, polis och skatteverket. Bakom det måste man även räkna in banker som har lånat ut pengar till många av spelarna på ett eller annat sätt.  

Milad berättar också att man valde att filma serien på engelska för att nå en större publik samt få in olika typer av skådespelare. Han anser också att det engelska språket gör serien mer trovärdig. På Youtube ligger trailern uppe och vi kan vänta oss att första säsongen är klar någon gång under andra halvan av 2016.  

Om man bor i Stockholm och är intresserad att vara med i produktionen kan man kontakta Miladmilad@toke.com, som hälsar att alla är välkomna att höra av sig. Inspelningen börjar nu i vinter.

Vill ni också skriva ett inlägg i min blogg? mejla frokentv@hotmail.com

Likes

Comments

Hur håller ni koll på när det släpps nya avsnitt? förut imdb'ade jag bara datum men jag har ändå insett att jag följer för många serier nu för att komma ihåg alla i huvudet på en och samma gång så har skaffat appen tvshow time. Den har fungerat bra än så länge ;) påminner om nya avsnitt och så är det som ett litet community för tv-nördar. Så om ni vill ha bättre koll på era serier ladda ner appen till era telefoner.

Likes

CommentsBetyg på imdb: 7,3/10 ι Mitt betyg: 7/10

 

Efter händelsen i andra säsongen är Roman nu i jakt att hitta Nadia och Miranda medans Peter har hamnat i fel umgänge.

 

Efter en ganska svag andra säsong så vet jag inte riktigt vad jag förväntade mig att se. Det jag gillade från början med hemlock grove var det mystiska och att serien är väldigt annorlunda i sin genre. Serien är såklart fortfarande annorlunda men det mystiska är inte lika mystiskt längre (nya Shelly det är mest ditt fel) vilket gör att det inte riktigt känns lika spännande att följa serien som det har varit innnan.

 

Det märktes ganska tydligt att det var sista säsongen. Ribbad var höjd även om serien aldrig kommer att nå upp till första säsongens nivå. Jag älskade Olivias storyline vilket jag inte gjort innan, hon mjuknade lite som karaktär fast hon fortfarande var sitt onda jag som alltid. Roman däremot, finner inga ord för hatet jag hade för honom i många avsnitt. Vidrig liten bortskämd skitunge, det var som att han hade stängt av helt och gått in i sitt Upir-jag helt och hållet. Han var så mycket värre än Olivia men ingen verkade förstå det.

  Jag har under säsongen varit lite sur över att mitt favorit ship nästan inte umgås. Det har alltid varit det jag längtar efter men dem hade inte speciellt mycket scener tillsammans vilket var synd. Älskar deras vänskap så jag har lite blandade känslor angående slutet. Jag kommer visserligen att vara på Peters sida genom allt för han ÄR den goda av dem. Det har alltid varit så vem man än gillar mest av dem så är det sanningen.

 

Jag gillade tredje säsongen som helhet men tycker det är en svårt säsong att skriva om så här kommer lite plus och minus.

 

+ PLUS +

- Olivias storyline

- Peter och Roman bor ihop!!!! AHHH

- en mycket chockerande händelse inträffar som jag aldrig trodde skulle hända.

 

- MINUS -

- hur lätt dog inte spivak!? så löjligt.

- peter & Roman vart är ni? fler scener tillsammans tack.

- varför regerar ingen på Shelly och hennes pojkvän!? han är nästan 40.. Det är helt ärligt ganska äckligt.

Likes

Comments