Header

Taggen är alltså en lista med mål vad jag ska hinna med under 2016. Delvis lånad från min bloggvän Emelie men jag har gjort om den nästan helt för att anpassa mig så läs och njut.
 
1. FILMER JAG TÄNKER SE PÅ BIO NÄSTA ÅR 
Jag tänker inte skriva specifika filmer för det kommer jag säkert att bryta men vill alla fall gå mer på bio än vad jag gjort i år. Inget skyhögt mål men en film i månaden kanske (sett åtta i år så det borde jag nog klara).
 
 2. PÅBÖRJADE TV-SERIER JAG KOMMER ATT AVSLUTA
 En serie som är avslutad då antar jag då..  full house och dead like me.
 
 
3. NYA TV-SERIE JAG KOMMER ATT TITTA PÅ
recovery road, Vinyl, billions, fuller house och shannara chronicles kommer jag titta in. Angående höstserier vet jag inte riktigt vilka nya som kommer än men det blir antagligen någon mer då :).
 
4. EN TV-SERIE SOM JAG TIDIGARE INTE SETT MEN KOMMER ATT SE
transparent eller fargo, möjligen båda ;)
 
5. EN KLASSIK FILM JAG KOMMER ATT TITTA PÅ
Det kan bli fler såklart men bl.a. Alien.
 
6. TV-SERIER ATT KOLLA IKAPP
Orphan black, Empire, teen wolf, girl meets world, girls och mr robot.
 
 
7. EN TV-SERIE JAG GAV UPP PÅ MEN TÄNKER GE EN NY CHANS
Homeland
 
8. EN FILMSERIE JAG TÄNKER KOLLA IGENOM
har velat se x-men några år nu så kanske borde ta tag i det under 2016, många filmer dock.
 
9. EN OSEDD MINI-SERIE JAG KOMMER ATT TITTA IN
 Olive Kitteridge
 
 
10. EN TV-SERIE SOM JAG REDAN SETT MEN KOMMER ATT SE IGEN
Vanligtvis skulle det vara tomt här då jag redan har för mycket att se men jag kommer att se om Gilmore girls, eftersom det kommer att komma fyra 90-minuters avsnitt inom kort. Sedan tittar jag om One tree hill med min syster när hon är i sthlm (vi bor i olika städer) men tvek om vi kommer hinna se hela serien.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments


Betyg på imdb: 7,4/10 ι Mitt betyg: 7/10


 


Vi har alla hört tals om 60-tals bandet beach boys. Många av deras låtar är fortfarande välkända men hur mycket vet vi egentligen om bandet? Jag visste absolut ingenting och vad jag har läst mig till efteråt så har dem inte heller varit speciellt öppna med sina privat liv. I filmen får vi främst följa Brian Wilson som jag förstått ska vara grundaren till bandet och han har skrivit de flesta av Låtarna. Vi får följa med under 60-talet men även under 80-talet då han träffar sin nuvarande fru.  

Love & mercy berättar en hemsk berättelse om hur Brian Wilson går djupt ner i depression, har ångest samt att han hör röster. Tanken är god och skådespelarna gör väldigt bra jobb med sina roller men jag tycker kanske att man som tittare får ganska lite detaljer - dem drar bara på ytan och fördjupar sig aldrig i något. Det som man ser är dock hemskt (syftar på 80-tals scenerna) han får fel vård och blir väldigt dåligt behandlad. Han får exempelvis inte ha kontakt med familj, vänner och en flickvän är inte att tala om - allt detta för att hans läkare styr honom. Det finns helt klart bättre filmer om psykisk ohälsa men med väldigt bra insatser från skådespelarna samt en historia som ändå lyckats beröra så måste jag ändå säga att det är en bra film.Sammanfattningsvis så är det en bra film om ett viktigt ämne. Det finns liknande filmer som är bättre men den berör ändå och visar upp en hemsk historia. Skådespelarna gör väldigt bra jobb med sina roller. Tyvärr är den inte speciellt djupgående och hade nog varit bättre med lite mer detaljer men annars bra.

Likes

Comments

Detta inlägg är ett samarbete mellan mig, ElsaSaraEmelie och Julia, så kolla även in deras inlägg.
 
 
Eftersom det är nytt år på fredag så tänkte vi ta dagen i ära att skriva något nyårs-aktigt inlägg. Jag har skrivit det där typiska inlägget så många andra år (alltså avsnitt och filmer som utspelar sig på nyår) så jag tänker skippa det i år och skriva om något helt annat. I de här inlägget tänker jag istället skriva om 15 filmer som har premiär nästa år och som jag vill se.
 
the 5th Wave (2016, januari) 
handling: en 16-årings kamp att överleva och försöka rädda sin lillebror när en Alien attack inträffar.
 
the fundamentals of caregiving (2016, januari) 
handling: en man som varit med om många förluster i livet ändrar uppfattning om livet när han börjar en vårdkurs.
 
manchester by the sea (2016, januari)
handling: En man är tvungen att ta hand om sin bror barn när brodern dör i en olycka
 
the Choice (2016, februari) 
Handling: årets Nicholas Spark film. Vi får följa en kvinna och man som är grannar men som sedan skapar en relation till varandra.
 
allegiant (2016, mars)
handling: fortsättningen på Divergent serien. Vi får fortsätta följa Tris, Four och de andra i deras kamp. 
 
miracles from heaven (2016, mars)
handling: en ung flicka får en ovanlig sjukdom och blir på något märkligt sätt botad när hon sedan är med om en olycka.
 
Djungelboken (2016, april) 
handling: en ny variation av klassikern. Vi får följa den föräldralösa Mowgli i djungeln tillsammans med djuren vi känner igen från bl.a.. Disneys tecknade film med samma namn.
 
mothers day (2016, april) 
Handling: olika berättelser som utspelar sig på morsdag.
 
elvis & Nixon (2016, april)

handling: ett möte i vita huset mellan Elvis och Nixton.
 
race (2016, maj)
handling: årer är 1936 och Jesse Owens dröm är att vinna OS i fridrott.
 
suicide squad (2016, augusti) 
handling: filmen kretsar kring DC comics skurkarna.
 
Finding Dory (2016, augusti) 
handling: vi alla minns väl Doris från hitta Nemo (2003) och i denna film får vi följa henne. 
 
in dubious battle (2016, datum ej släppt än)
handlingEn aktivist trasslar in sig i arbetarrörelsen för lantarbetare i Kalifornien under 1930-talet .
 
the thinning (2016, Datum ej släppt än)
handling: Utspelar sig i en postapokalyptisk framtid där deras framtid avgöras på ett prov i high school.
 
outliving Emily (2016, datum ej släppt än)
handling: vi får följa med 60 år i äktenskapet mellan Emily och Tim.

Likes

Comments
Betyg på imdb: 6,9/10 ι Mitt betyg: 8/10


 

När Isak möter Em förändras allt. Dem lämnar Stockholm för att göra en roadtrip i Norrland men det som började så bra förvandlas snart till något helt annat

 

Skaparen till i rymden finns inga känslor är tillbaka med något ännu bättre. Det här är en väldigt annorlunda film för att vara svensk. Jag gillar svenska filmer så det är inte det att "den är bra för att vara svensk" som så många svenskar tjatar om så fort en film på svenska är bra. Tonen är dock väldigt annorlunda mot andra svenska filmer. Det är inte bara en intressant handling utan den är även väldigt snyggt filmad med fina miljöer.  Vi får följa 24-årig Isak (Filip Berg) som jobbar på grönalund och drömmer om att hitta den stora kärleken. Han bor med sin ensamstående pappa (Torkel Pettersson) i en lägenhet i Stockholm. Under en ganska pinsam situation så träffar han Em (Madeleine Marin) en ensam stjäl som inte känner att hon passar in någonstans här i världen, - viss förståelse för detta berättas under filmens gång då hon varit med om något som är svårt att glömma bort hur som helst. Dem är så olika men ändå så lika. Huvudrollerna har otroligt bra kemi vilket alltid är ett plus med tanke på att grund handlingen är en kärleks historia. 

 

Det som gjorde att jag gillade filmen nästan direkt var att den var väldigt rolig. Dialogerna kändes naturliga vilket kanske borde vara en självklarhet om filmen är bra men nej i filmens värld är det oftast en aning överdrivet så därför älskar jag när dialogerna känns fina och naturliga. Handlingen går från rolig och lättsam till väldigt seriös. Slutet var lite jobbigt att se men det var väl så det behövde avslutas antar jag. Rekommenderar er att se den, den släpptes på dvd igår.

Likes

Comments

Året är nästan slut så här kommer min top 5 med de bästa tv-serierna som haft premiär i år.
 
1. Mr robot (2015) usa
Hade premiär: september
Betyg på imdb: 8,9/10 ι Mitt betyg: 9/10
Handling: Programmerare på dagen, hacker på natten. Vi får följa en 28-åring som lider av socialfobi. När han en dag blir kontaktat av någon som kallar sig för Mr robot för att rekrytera honom till sitt hackers team måste han välja vad som är rätt och vad som är fel.
Mina tankar: jag har inte sett alla avsnitt av serien än men är ändå berädd att säga att de här är den bästa som visats på tv i år. Genegalisk på så många sätt. Tar upp saker som panikattaker och mycket tankar kring vad det är för fel på dagens samhälle.
Vart kan jag se serien?
dreamfilm
Vilka är med? Rami Malek, Portia Doubleday, Carly Chaikin, Martin Wallström, Christian Slater, med flera.
 
2. Bloodline (2015) Netflix
hade premiär: mars
Betyg på imdb: 8,3/10 ι Mitt betyg: 8/10
Handling: en familj som har en hemlighet får problem när deras bror återvänder hem
Mina tankar: älskade älskade bloodline. Den här serien har det mesta jag brukar söka - familjedrama, spänning, och mystik.
vart kan jag se serien? Netflix såklart
Vilka är med? Kyle Chandler, Ben Mendelsohn, Linda Cardellini, Sissy Spacek, med flera.
 
3. Waywards pines (2015) fox
hade premiär: maj
Betyg på imdb: 7,8/10 ι Mitt betyg: 8/10
Handling: En Secret Service agent åker till en liten stad i Idaho för att leta efter sina två kollegor som förvunnit. När han sedan försöker åka hem utan egentligen svar så inser han att det inte går att åka ifrån staden levande.
Mina tankar: Det här är en bra serie. Mystisk, spännande och bra skådespel.
vart kan jag se serien? dreamfilm
Vilka är med? Matt Dillon, Toby Jones, Carla Gugino, Shannyn Sossamon, med flera.
 
4. Master of none (2015) netflix
hade premiär: november
Betyg på imdb: 8,5/10 ι Mitt betyg: 8/10
Handling: vi får följa en 30-something new york-bo i hans yrkesliv där han försöker bli skådis men även hans privatliv med vänner, familj och såklart kärlekslivet.
Mina tankar: har svårt att beskriva varför men jag älskade verkligen master of none. Bästa "komedin" jag sett på länge och så realistisk.
vart kan jag se serien? netflix
Vilka är med? Aziz Ansari, Noël Wells, Lena Waithe, Eric Wareheim, Kelvin Yu, med flera.
 
5. Empire (2015) fox
hade premiär: januari
Betyg på imdb: 8/10 ι Mitt betyg: 8/10
Handling: en av tidernas största hiphop-artister som nu mera äger ett stort skivbolag blir sjuk och måste välja vem av hans tre söner som ska ta över företaget när han dör.
Mina tankar: väldigt bra serie med starka karaktärer.
vart kan jag se serien? dreamfilm
Vilka är med? Terrence Howard, Taraji P. Henson, Bryshere Y. Gray, Jussie Smollett, Trai Byers, med flera.

Likes

Comments

Likes

Comments

Min årlig tv-lista är äntligen här. Jag har gjort den här listan några år nu och kommer antagligen att fortsätta med det. Listan handlar om årets serieår. Överlag tycker jag att det varit ett bättre år än förra. Inte med nya serier som haft premiär i år (hej, världens plattaste år typ) men med andra serier som är inne på sin andra säsong eller längre fram än så.
 
Årets beroende: Orphan black och chasing life
Årets snyggaste man: Jared Padalecki kan väl få den
 
 
Årets vackraste kvinna: Rachel Bilson.. Ja, jag kommer säga henne varje år hon är med i en serie. Tyvärr tror jag att jag är tvungen att ta någon annan nästa år då hon antagligen inte kommer gå direkt till tv-rutan igen men jag kan ju alltid hoppas.

Årets finaste kärlekspar: Eli och Clare i degrassi

Årets bromance: Roman och peter till sin början men det förstörde ju Roman fullständigt (hemlock grove).

Årets womance: Aria och Spencer i pretty little liars.

Årets hejdå: Parenthood ♥


Årets borde-bli-nerlagd: alltså jag vill inte vara sån men the vampire diaries har kanske gjort sitt.

Årets tv-comeback: Många kandidater men tror jag får säga andra säsongen av Bojack här.

Årets WTF: Roman i hemlock grove.. VAD GÖÖR DU?

Årets "jag bryr mig inte ett skit": the vampire diares

Årets sämsta nedläggning: chasing life

Årets käftsmäll: går till Noah i the affair. Hade inget emot honom i första säsongen men nu VAD GÖR DU?

 
Årets skratt: hmm. började titta på modern family i år och det har varit kul.

Årets gråtatfest: Chasing life. Alltså när Leo dog, minns bara en gång någonsin jag gråtit så mycket åt en tv-serie förut.

Årets bästa preplik-person: Pete i scream queens

Årets breakup: Eli och Clare i degrassi

Årets nykomling: wayward pines och Mr robot.

Årets "snälla gå och dö": Sue i glee kan väl gå någonstans... Jobbigare än vanligt i sista säsongen.

 
Årets bästa skådespelare: Dominic West (the affair) och Rami Malek (mr robot)

Årets bästa skådespelerska: bäst och bäst, alla är väl bra men har gillat Maura Tierney (the affair) mycket i år.

Årets webb-serie:
ända jag följt på webben i år är studio paradise

Årets svenska serie: jordskott

Likes

Comments

Jag borde egentligen ha delat upp den här recension i två delar då säsongen egentligen har två handlingen för varje halvsäsong men det tänkte jag inte på DÅ.
Betyg på imdb: 7,8/10 ι mitt betyg: 6/10
 
Efter incidenten i förra säsongen så har Jackson flyttat till London medans de andra försöker anpassa sig till livet som var innan. En ny fiende dyker upp och rör om i deras tillvaro och gör så att dem får nya problem att tänka på.
 
Teen wolf kommer att leva länga på sina karaktärer för i det stora hela så är det egentligen det ända de har att erbjuda sin publik. Handlingen är egentligen väldigt töntig och även om handlingen mognar en aning för varje säsong som går så kan jag inte direkt säga att serien någonsin blir speciellt bra. Skådespelarna är helt okej, manuset ganska platt och effekterna dåliga. Varför jag ändå fortsätt titta på serien är ändå enkel att svara på – de har lyckats att skapa fina karaktärer som man vill lära känna mer även fast serien i sig inte är jätte bra.
 
Jag hade hört att 3B skulle vara bra men jag tror att jag tyckte om 3A lite mer. Den kändes lite lugnare medans 3B töntade till sig väldigt mycket och gjorde Stiles ond. Ja, ond-ish eftersom det egentligen inte var han utan någon annan var inne i hans kropp och stökade runt. Kan en ända karaktär bara få vara människa? jag orkar inte när dem ska hålla på och få in det övernaturliga överallt, låt han bara va.
Jag gillade inte direkt någon av de nya karaktärerna. Kira kändes tråkig och tvillingarna fattade jag inte vad dem gjorde där av huvudlaget. Malia var dock ett helt okej tillskott som jag tror kan växa om hon får chansen att vara kvar ett tag.
 
 
Spoiler: Jag tyckte det var ganska uppenbart att Alison skulle dö. Hon hade knappt en storyline i 3B utan var mest bara där. Sedan att hon hade värsta kärleksförklaringen till Scott sekunderna innan hon dog? WTF? de är väl ingen Disney film heller = töntigaste jag sett i en serie på länge.

Likes

Comments