Header

Alicia Vikander, Brie Larson, & Cate Blanchett.
 
 Margot Robbie, Saoirse Ronan & Mindy Kaling

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag vill bara tipsa er hemsidan tourn som gör det lite roligare för oss bloggare. Självklart är det viktigaste att du brinner för det du bloggar om men vem har någonsin tackat nej till en liten bonus. Det hela går ut på att du knyter ett samarbete med olika företag och länkar dem sedan i ditt inlägg. Du kan välja vilka du vill samarbeta med och sedan tackar dem ja till din förfrågan om dem tycker att din blogg passar. Eftersom du själv kan välja vilket företag så kan det många gånger bli så att det är ett företag som du skulle ha skrivit om i ett helt vanligt inlägg ändå. Då skriver du bara ditt vanliga inlägg och får en bonus (alltså betalt) av företaget som tack.

Jag tycker helt ärligt att det är en super bra hemsida, stort tips.

Likes

Comments

Ikväll och inatt äger Oscarsgalan rum och vi kan se hela galan på Aftonblandet tv, tyck HÄR för att komma till programmet. Så här ser kvällens schema ut....

 
21 - 01:00 Snack inför galan och filmsnack med gäster01 - 02.30 Röda mattan

02.30 - 6.00 OSCARSGALAN♥

 

Värd för galan kommer Chris Rock att vara. Karin Magnusson och Amie Bramme Sey kommer att hålla i försnacket här i Sverige och även mellansnacket när det är reklam i usa.

 

Om ni vill tippa vinnare under kvällen tipsar jag att ni har DENNA som mall, går även att skriva ut om ni har skrivare :).

 

Hoppas ni alla får en fin kväll...

Har ni någon ni hoppas vinner?  Jag hoppas på Brie Larson (room) för bästa kvinnliga huvudroll men annars så känner jag väl inte att någon är sådär jätte självklar i mina ögon. Sedan är det alltid kul om lite svenskt vinner världen över såklart. I år är hundraåringen nominerad i smink och Alicia Viklander till bästa biroll.

Likes

Comments

De kategorierna som är tomma har jag inte sett.

Dessa är de jag tror vinner. Hoppas dock på room i bästa film men tror att chansen är liten. 
 

Likes

CommentsBetyg på imdb: 8,2/10 ι mitt betyg: 7/10

 

En sann historia om hur en tidning i Boston avslöjar skandalen med övergrepp inom katolska kyrkan.

Filmen utspelar sig  mellan 2001 - 2002. Bland annat under 9/11 dådet som ägde rum och man fick se hur stor nyheten blev under en ganska lång tidsperiod, förståeligt förstås men detta gjorde även att många andra nyheter fick sitta i ett hört ett tag och inte klassas som lika viktiga även fast dem egentligen var det. Jag är ofta väldigt intresserad av filmer och även dokumentärer som tar upphändelser inom religion även fast jag själv inte är troende, den här filmen tar inte upp något inom själva tron utan vad som händer efteråt bakom stängda dörrar vilket jag tror är mer passande till själva storyn. Jag föredrog att man inte direkt fick se några antastnings-scener utan mer bara få höra folk prata om det och vad dem varit med om.

 

Skådespelarna presenterar sina roller väldigt bra och alla stora roller i filmen spelas av mycket bra skådespelare som tidigare har besvisat att dem är otroligt begåvade och för en film om ett så hemskt ämne som detta så behövs det. Jag kan erkänna att jag hade skyhöga förväntningar innan jag såg filmen men den var bra. Jag tror att det kommer att stå mellan spotlight och the revenant på Oscars helt klart.

Likes

Comments

 Serier som får en till säsong

- Vinyl får en andra säsong

- Superstore får en andra säsong

- American top model återupplivas då VH1 valt att plocka upp serien. Dock kommer Tyra inte vara programledare längre.

- Baskets får en andra säsong

 

Senaste nytt

- Vanessa Hudgens (spring breakers), Danny Pudi (Community) och Alan Tudyk (Firefly)  har fått roller i den kommande DC-comic serien Powerless.

- Niecy Nash (scream queens) har fått en av huvudrollerna i FOX kommande komedi The Enforcers

- Jackson douglas som spelade karaktären Jackson i gilmore girls återvänder till serien.

- Mark Feuerstein (Royal Pains) har fått en roll i femte säsongen av prision break. Hans karaktär kommer att vara kopplad till Sara
- K.J. Apa (Shortland Street) har fått huvudrollen som Archie i CW's kommande serie Riverdale

- Michael Raymond-James kommer tillbaka till once upon a time

- Demi Moore har fått en roll i den kommande serien 10 days in the Valley

- Cruel Intentions har hittat sebastinas son. Taylor John Smith (american crime) har fått rollen.

- På tal om Cruel Intentions så har Sarah Michelle Geller nu tackat ja till sin roll i serien, yay.

 

 och några filmnyheter

- Colt Prattes har fått rollen som Johnny i dirty dancing remaken..

- Blade runner 2 beräknar att ha premiär januari 2018

- Disney är igång för en ny Mary poppins film och vill se Emily Blunt i huvudrollen. Hon har inte tackat ja till rollen än så det återstår att se om det blir hon när alla papper är klara.

Likes

Comments


Detta inlägg är ett samarbete mellan mig, ElsaSaraEmelie och Julia, så kolla även in deras inlägg.

 

Veckans tema är döden/livet efter så jag tänkte skriva om en serie jag gillar och en som jag inte sett men vill se i framtiden.

 

 

En serie jag tycker om...


Handling: En negativ och smått deprimerad 18-årig som precis hoppat av college blir träffad av en  toalettsits från himlen och dör för att vakna upp och sedan inse att hon är lieman.


Varför dead like me? vill ni se en väldigt unik serie som både är välgjord och har mycket mycket humor samtidigt som den är seriös men ändå väldigt enkel så är dead like me serien för dig.

 

 

En serie som jag vil se...
Handling: en läkare som vet mer om vad som händer efter du dör än vad hon vågar tala om.
Likes

Comments

 Betyg på imdb: 7,6/10 ι mitt betyg: 6/10
 
Eilis (Saoirse Ronin) är en ung Irländsk kvinna som med hjälp av hennes storasyster fått både jobb och boende på andra sidan atlanten, i närmare bestämt Brooklyn. Hon har till sin början en otrolig hemlängtan tills hon träffar Tony (Emory Cohen) då hon äntligen får känna sig som hemma igen ända tills dagen då något hemskt inträffar hennes familj i Irland.
Varje år efter att jag sett Oscars bidragen blir jag alltid lite förundrad varför en av filmerna finns på listan (förra året var det american sniper). Det är nödvändigtvis inte filmen jag gillar minst men det är alltid filmen som inte direkt sticker ut ur mängden och som berättar en historia som vi har både sett  och hört förr.
 
Brooklyn utspelar sig på 50-talet då det på många sätt var svårare att lämna sitt hemland av den anledning att åker man iväg över Atlanten så betyder det nästan alltid att det är ditt nya hem och det är där du får stanna. Det var mer av ett farväl än vad det är idag när folk flyttar till USA från exempelvis Sverige. Filmen bjuder inte direkt på några svårigheter från huvudrollens sida förutom en gnutta hemlängtan så går det bra för henne med både jobb och kvällskurser på college. När hon träffar Tony är dessutom även hemlängtan som bortblåst och inga direkta motgångar är med på vägen innan hon måste åka hem till Irland igen eftersom någonting har inträffat i hennes familj. Det är en sockersöt film och en helt okej kärleksfilm men jag tycker inte att den sticker ut lika mycket som jag hoppades att den skulle göra.

Likes

Comments Betyg på imdb: 8,3/10 ι mitt betyg: 10/10


 

Joy blev kidnappad som 17-årig insatt i ett rum med bara ett fönster i taket. Sju år senare har hon en son som precis fyllt fem och som tror att rummet är den ända existerande värld. Kommer de någonsin att bli räddade?

 

Välkommen till Oscars veckan. Room är en av de Oscars nominerade filmerna i kategorin bästa film och faktiskt en film som jag ville se långt innan den hade fått ett ända pris för att den lät så fantastisk men den var mer fantastisk än så. Jag har svårt att sätta rätt ord för att beskriva room. Jag skrattade, jag grät, jag var arg, rörd. Ja, alla känslor fanns nog med någon gång och det här är verkligen en film som alla borde se. Filmen är baserat på boken med samma namn som i sin tur är inspirerad av Fritzl-fallet även om omständigheterna i filmen/boken och det fallet ser ganska olika ut, ändå samma sjuka historia. Även om filmen i stort sätt handlar om att huvudpersonerna är inspärrade i ett rum och hur dem ska kunna ta sig ut så är fokuset mycket på relationen till mamma-son och att dem har varandra genom allt tills dagen dem får gå fria igen för den dagen kommer nästan alltid även om det kan ta tid.

 

Det har pratats mycket om Brine Larson i den här filmen och att hon gör en otrolig insats, det gör hon verkligen men en nästan större insats gör Jacob Tremblay (varför är han inte nominerad till oscar?)  som spelar sonen Jack. Jag har nog aldrig sett en barnskådis spela sådär bra och känslosamt. De övriga skådespelare gör bra insatser men huvudrollerna sticker helt klart ut ur mängden. 2015's bästa film av de jag sett än så länge, se den ni med.

Likes

Comments