Header

Här är en lista med mina favorit ship av par som inte ingår i en kärleksrelation utan som är vänner eller familj. Vilka är era favoriter?
 
Jess & Luke ι Gilmore girls
 
Rory & Lorelai ι Gilmore girls
 
 Seth & Ryan ι The OC
 
 Aria & Spencer ι Pretty little liars
 
Jen & Jack ι Dawson's creek

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Eftersom min absoluta favorit serie kommer tillbaka för en helt ny säsong senare i år så ser jag om hela serien. Min recension på första säsongen kan ni läsa HÄR och andra säsongen HÄR!
Betyg på imdb: 8/10 ι Mitt betyg: 10/10

Rory börjar sitt sista år i high school men det är inte bara vilket college hon ska välja som blir ett svårt val för henne utan också vem hennes hjärta slår extra för kärleksmässigt. Samtidigt måste Lorelai bestämma sig för om hon är redo att satsa yrkesmässigt vilket blir ett mer akut val när en olycka inträffar.
 
Det var några år sedan jag såg den här säsongen så jag hade verkligen glöm bort det mesta. De tre sista avsnitten var nästan plågsamt sorgliga vilket jag inte kom ihåg. Jag kom ihåg själva händelserna i sig men mindes dem som mindre känslosamma. Jag hade också helt glömt bort att gilmore girls är en väldigt rolig serie för helt ärligt är den inte speciellt rolig fören just den tredje säsongen. Jag kan säga att det varit en väldigt blandad kompott med mycket starka känslor som har uttryckt sig både i skratt och i tårar. Ingen serie har någonsin betytt såhär mycket för mig och jag inser att den verkliga anledningen till det inte visas fören den här säsongen som verkligen prickar alla rätt.
 
Mitt absoluta favorit ship i serien är Jess och Luke och jag har några fler avsnitt att se framemot med dem tillsammans. Dock är det här lite av deras säsong - de har väldigt fin kemi och är väldigt lika. Folk som inte gillar Jess brukar inte vilja erkänna det men det finns väldigt mycket likheter i deras karaktärer. Det vi får komma ihåg är att Jess fortfarande är tonåring medans Luke är vuxen och har vuxit upp lite mer. Adam Brody (The oc) är med i den här säsongen också  och minns jag rätt så var det grundanledningen varför jag började titta på gilmore girls för sju år sedan. Hans karaktär är ganska olik Seth men ändå en karaktär som är lätt att gilla, han är snäll.
Det här är en säsong där jag verkligen gillar helheten så jag har svårt att peka ut speciella avsnitt vilka jag tycker om bäst och vilka jag gillar mindre. Jag har alltid sagt att they shoot gilmores don't they (3x7) är mitt favorit avsnitt när folk frågar. Det är egentligen lite av ett utfyllnings avsnitt som jag vanligtvis inte brukar tycka om speciellt mycket i serier överlag men slutet av avsnittet gör mycket för mig så jag antar att det fortfarande är det avsnittet jag gillar bäst och sedan älskar jag sista avsnittet. Avsnittet som jag gillar lite mindre är nog Keg! Max! (3x19) det är inte dåligt och jag älskar vissa scener ur det avsnittet men det är också lite jobbigt för hjärtat. Förresten en funfact om Jess pappa är att Adrian Pasdar (nathan i heroes) gjorde en audition för att få rollen som hans pappa och fick den nästan men rollen gick sedan till en annan då dem tyckta att Pasdar var lite för ung för rollen. Båda spelar ju sedan bröder i heroes :).

Likes

Comments


Det här inlägget är ett samarbete mellan mig, ElsaSaraEmelie och Julia, så kolla även in deras inlägg.


 

Two and a half men (2003 - 2015)

Har aldrig följt den här serien men har sett de flesta avsnitten då serien har gått väldigt mycket på tv. Tycker den är mysig och rätt bra men slutet... WTF, vad gör ni? snacka om att förstöra en serie.


 

How i met your mother (2005 - 2014)

Jag älskar HIMYM men serien hade i stort sätt gjort sitt efter åttonde säsongen. Den nionde och sista säsongen var dålig och hade kanske tre avsnitt som var bra. Det sista sista avsnittet av serien var fruktansvärt dåligt och jag menar inte bara slutet som folk är besvikna över utan hela avsnittet. Ett exempel att dem bygger upp Barneys karaktär i flera säsonger sen bara drar ner honom till en person som nästan är värre än vad han var i första säsongen. Jag har aldrig gillat Ted och Robin i en kärleksrelation heller, de passar bättre som vänner.


 

Hemlock grove (2013 - 2015)

Överlag är tredje säsongen bättre än andra men slutet.. VAD GÖÖÖR NI? bygg inte upp en så fin vänskap och sedan kasta den i sjön. Jag är så #teampeter genom varenda avsnitt men även han går nog lite överstyr i sista avsnittet.

 photo Peter-kills-Roman_zpsmthqywyi.gif photo Roman-kills-Destiny_zpsgqvcxeur.gif

Likes

Comments

Gör  som mig och skänk 390kr HIT så får du världens bästa kokbok i december!

Likes

Comments

Eftersom min absoluta favorit serie kommer tillbaka för en helt ny säsong senare i år så ser jag om hela serien. Min recension på första säsongen kan ni läsa HÄR!
Betyg på imdb: 8/10 ι Mitt betyg: 8/10
 
I den andra säsongen får vi fortsätta följa Rory och Lorelai i småstaden Stars hollow och allt vad det innebär. Lukes systerson flyttar in hos Luke vilket gör att det blir en stor förändring inte bara för honom utan för i stort sätt alla i SH.
 
Gilmore girls är en riktigt feelgood serie ända sedan starten och första säsongen bjuder på enbart super mysiga avsnitt rakt igenom. In i andra säsongen är det samma stämning men säsongen bjuder ändå på mycket mer än så. Nu känner vi redan karaktärerna och kan gå in lite djupare. Andra säsongen är ett stort flyt för serien på alla möjliga sätt och jag gillar verkligen det jag ser och det finns inte mycket att klaga på. Skådespelar insatserna är mycket bra infrån alla, jag kan dessutom se en stor utveckling ifrån de unga skådespelarna som inte skådespelat innann GG vilket känns kul. 

I den här säsongen presenteras min absoluta favorit karaktär någonsin och jag trodde verkligen att det skulle svalnat en aning men nej, denna person alltså. Jess presenteras som en lite skygg, dontcareaboutanyting-person men med ett hjärta av guld. Han är dessutom mer lik Luke (som är hans morbror) av vad folk brukar vilja erkänna. Deras scener är dessutom överlägset de bästa i hela säsongen även fast jag älskar hans scener tillsammans med Rory också. Kemin överlag har jag alltid gillat och den lyser redan igen här förutom de redan nämnda så har Lorelai och Rory en väldigt fin kemi mellan sig men även Lorelai och Emily.
 
 
I mitten av säsongen och fram till slutet var jag lite i chock. Jag vet inte om jag ändrat åsikt eller om jag bara har förtängt det men Dean var så jäkla jobbig. Jag minns verkligen inte det från förut utan jag minns honom som en fin person som var en bra första pojkvän. Han var aldrig den personen jag tyckte om mest men han har verkligen inte varit en karaktär som jag stört mig på för det skulle jag komma ihåg. Han är så extremt svartsjuk, alltså på ett sätt som inte är hälsosamt någonstans. Ett exempel att han ifrågasatte Rory totalt när hon ville vara ensam hemma EN kväll, ungefär som att det vore konstigt fast det är normalt. Sen en annan kväll hade han ringt och lämnat 10 röstmeddelande på hemtelefonen så Lorelai hade hört alla och var lite oroad. Hört talas om mobil? nej, tydligen inte men jag vet att du har en.
 
Mina favorit avsnitt är A-Tisket, A-Tasket (2x13) och I Can't Get Started (2x22) och det jag gillar minst är nog Secrets and Loans (2x11).

Likes

Comments

Serier som får en ny säsong...
- Blue Bloods får en sjunde säsong
- Elementary får en femte säsong
- NCIS: Los Angeles får en åttonde säsong
- NCIS: New Orleans får en tredje säsong
- Hawaii Five-0 får en sjunde säsong
- Scorpion får en tredje säsong
- Madam Secretary får en tredje säsong
- Mom får en fjärde säsong
-  Brooklyn Nine-Nine får en fjärde säsong
- 2 broke girls får en sjätte säsong
- The Last Man on Earth får en tredje säsong
- Vikings får en femte säsong
 - Gotham får en tredje säsong
 
Serier som inte får en till säsong...
- Togetherness får inte en tredje säsong
 
senaste nytt...
- Damon Wayans Jr. kommer tillbaka till new girl som Coach i säsongens sista avsnitt.
- Paul Kellerman is back! Paul Adelstein kommer att återvända till sin roll i prision break
- Inbar Lavi (the last ship) har fått en av de nya rollerna i prison break
- Sandrine Holt (Terminator) har fått en roll i andra säsongen av mr robot
Gwendoline Christie (game of thornes) har fått en roll i andra säsongen av top of the lake
- Lucas Till (x-men) får rollen som den nya MacGyver

Likes

CommentsBetyg på imdb: 7,7/10 ι Mitt betyg: 8/10

 

Efter att blivit misstagen för att vara 26-år gammal tar hon chansen att komma tillbaka till arbetslivet på ett bokförlag men som 26-åring, fast hon egentligen är 40. Frågan är bara hur länge hon kan leva på en lögn.

 


Younger hade en väldigt stark start som serie och första säsongen levererade det mesta som jag söker i en tv-serie. Andra säsongen följer nästan exakt samma spår som första vilket verkligen fungerade utmärkt och jag gillade verkligen varenda avsnitt så otroligt mycket, nästan så jag satt och njöt mig igenom rubbet för så bra var det. Den stora skillnaden i den här säsongen var att Josh nu visste om Lizas ålder vilket kändes skönt för även om jag gillar konceptet så vill jag inte att hon drar ut på det för mycket heller. Han var dessutom väldirgt accepterande om det vilket jag inte tror att alla skulle vara. Ok, om det kommer från en vän men att få reda på att sin partner är 15 år äldre än vad man tidigare trott vore en ren mardröm så han tar det ändå bra vilket är skönt och dem passar ihop bra.

  

Någon jag inte minns att jag hade direkt någon åsikt om förra säsongen var Charles (han som är chef över själva förlaget) men jag gillade honom verkligen den här säsongen. Han och Liza har dessutom otroligt bra kemi, mer än vad hon har med Josh och där skulle hon kunna ha en framtid på riktigt. Visst att det är möjligt att va tillsammans med en person som är yngre men det är väl ändå dags att se att det finns nackdelar med det, alla fall när det är så pass många år och det vet hon om. Jag trodde verkligen att hon skulle berätta allt för Kelsey i slutet. Ju längre tiden går, ju värre kommer det att bli inser hon inte det själv?  Eller ja det gjorde hon nästan eftersom hon ville lämna jobbet och starta om men det gick inte riktigt som planerat kanske. Jag tycker faktiskt att hon kunde ha berättat när Charles kom till det andra arbetet för att be henne komma tillbaka till jobbet men nej, inte ett ord men det var då om någon gång som hon hade sin chans. Sammanfattningsvis så har det varit en väldigt bra säsong det ända jag kan störta mig på är att Liza drar ut på att berätta om sin ålder. Jag förstår väl att hon inte kan berätta för alla om det med alla fall Kelsey, snälla nån. Er vänskap blir en lögn annars om den inte redan är det.

Likes

Comments