Header

Serien handlar om olika grupper av människor i 20 och 30-års åldern som strugglar med att hitta kärleken. Röda tråden i serien är att det är generationen som lever digitalt på många sätt och även när det kommer till kärlekslivet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Eftersom min absoluta favorit serie kommer tillbaka för en helt ny säsong senare i år så ser jag om hela serien. Mina recensioner för tidigare säsonger kan ni läsa här → 1 ι 2 ι 3 ι 4 ι 5 ι 6
Betyg på imdb: 8/10 ι Mitt betyg: 8/10
 
Rory börjar sitt sista år på college och måste på allvar börja tänka på sin framtid samtidigt som Lorelai gjort ett val som kommer att förändra hennes relation till Luke.
 
Sista säsongen är lite annorlunda mot resterande säsongerna och det finns anledningar till detta. Den störta av dem alla är antagligen att de två grundarna till serien inte är med och gör den här säsongen. Jag tror inte att jag tänkt på det sådär jätte mycket innan men det känns verkligen att det är någontings som fattas. Egentligen är det ingen stor detalj, det må kanske bara vara en pytte detalj men uppenbarligen en viktig sådan. Jag tycker att säsongen börjar starkt men svackar lite mot mitten och tar sedan ett litet hopp upp i  de tre sista avsnitten som är väldigt fina. Jag har alltid gillat slutet, tycker att det är ett bra sätt att avsluta serien. Jag insåg däremot inte fören i sista avsnittet hur mycket jag kommer att sakna Richard♥. Vi kommer ju att få se alla andra snart igen men Edward Herrman är död och kan inte på något sätt återvända till sin roll vilket känns så sorgligt. Jag tror dock att Amy och co. kan visa upp vad han en gång var rättvist i de nya avsnitten alltså verkligen göra det till minne av honom då han varit en stor skådespelare i så himla många år också och har betytt mycket för många människor. Jag längtar verkligen till revival men det kommer samtidigt känns tomt utan honom.

Chris är med ganska mycket den här säsongen. Tror att det är säsongen han är med i flest avsnitt då han ju är i Stars hollow nästan hela första halvan av säsongen. Jag har alltid gillar Chris och tror att folk som har agg mot honom mest har det för att han är ivägen för Luke och Lorelai i de senare säsongerna. Det går ju knappast att förneka kemin mellan Lor och Chris den känns väldigt äkta alltså på ett sådant sätt så man förstår att de känt varandra väldigt länge och har otroligt bra konnektion. Väldigt svårt att förklara men det syns alla fall tydligt och det är sanningen även om jag inte riktigt vill att de ska sluta upp tillsammans eller så men de kommer alltid att ha ett speciellt band mellan varandra, det är bara så det är.

Logan i den här säsongen alltså förlåt men ... Gud, vilken fruktansvärd karaktär. Ok, Rorys andra pojkvänner har kanske brister också men Logan, jag blir mållös av irritation över denna människa ibland. You have your moments but thats it. Okej så han är med om ett slags misslyckande jobbmässigt och efter det bara släpper ALLT och tycker att livet är meningslöst ungefär. Inget accepterande och försöka gå vidare på något sätt utan bara stopp nu blir jag dum i huvudet igen och åker till Vegas och där kan vi hoppas från ett hus typ.. YOLO. Mr jag lever varje dag som att den vore den sista. Alltså GAAH, irritationen tar inte stopp men jag ska ändå sätta punkt här. Eller nä ok, sedan så när han varit på väg att dö eller whatever så ska han leka bra pojkvän och intala Lorelai att han gjorde ett misstag och nu vill han jobba hårt men nej, jag köper det inte. Är så tacksam att Rory sa SPOILER nej till hans frieri i näst sista avsnittet SPOILER.
Jag tycker överlag att det här är en bra säsong men det är något som fattas. Det är gilmore girls och samma karaktärer så säsongen blir aldrig dålig men det känns ändå annorlunda på ett sätt som är svårt att förklara. De tre sista avsnitten är de bästa avsnitten och ett avsnitt som är lite mindre bra är Hay Bale Maze (7x18).
 
Jag kommer att göra en säsongs sammanfattning början på nästa vecka i form av de bästa ur alla sju säsonger. Sedan tänkte jag även lyssna på alla Gilmore Guys avsnitt (jag har bara lyssnar på deras intervju-avsnitt innan av någon jätte konstig anledning) innan de nya avsnitten har premiär.. Iiiih, vad jag längtar!!!!!! Inget officiellt datum än förutom spoilern: pre-december såå senast december :D

Likes

Comments

Woop och hej alla fina som tittar in här. Jag har funderat på att göra en grej ett tag som har med bloggen att göra så har nu bestämt mig för att jag kommer att genomföra det.. Ni får reda på vad nästa vecka och hoppas att det kommer att uppskattas av alla :).

Likes

Comments

Betyg på imdb: 8/10 ι Mitt betyg: 6/10
 
En kvinna i 30-års åldern försöker gå vidare med sitt liv i New york efter att ha blivit räddad ifrån en domedags kult.
 
Andra säsongen av kimmy schmidt var något bättre än den första som jag inte gillade speciellt mycket. Jag tyckte då att humorn var lite tooo much och inte riktigt i min smak men det känns som att den är lite mildare nu även om vissa detaljer fortfarande är lite överdrivna. Jag avskyr Titus, alltså han är väl till och med en populär karaktär vad jag förstått men han är ju totalt hemsk, skulle aldrig stå ut med en sådan person som vän (så överdrivet överdramatisk, antar att det ska vara "roligt" men det är det inte).

Tycker att Mickey var ett bra tillskott och även Russ. Tyckte om  Jacqueline väldigt mycket den här säsongen och gillade Kimmy mer nu än vad jag gjorde i förra säsongen vilket jag antar är bra då hon är huvudrollen. Jag tycker inte att serien är speciellt rolig men den är lättsam vilket jag oftast föredrar när vi pratar om serier så inte så mycket att klaga på där antar jag. Jag tror att det här är en serie som kommer att växa mycket för varje säsong som går men då humorn inte riktigt intalar mig så kommer det heller aldrig att bli en favorit men jag kommer ändå att se nästa säsong som har premiär nästa år :).

Likes

Comments

Det pratas ofta om bra foto gällande filmer där filmen inte bara bjuder på bra handling och skådespelare som passar bra in till sina karaktärer utan även att filmen är snyggt gjort och filmad på ett unikt sätt. Detta nämns nästan aldrig på tal om tv-serier, dels för att det inte är lika viktigt men det borde kanske lyftas upp mer eftersom det finns serier som är väldigt välgjorda och otroligt snyggt filmade. Den första som kommer i tanke är house of cards.

 

Jag gillar egentligen inte house of cards speciellt mycket men är du ett fan av politiska serier så lär du även gilla denna. Dock har serien otroligt snyggt foto och är alltså filmat väldigt snyggt. De flesta scenerna ser väldigt genomtänkta ut med snygga miljöer och bakgrunder.

   

Likes

Comments

Vill bara tipsa lite snabbt om att Milo Ventimiglia gästar senaste avsnittet av Gilmore guys. Avsnittet släpptes idag och det är alltså en podcast så finns på appen podcaster om ni har iPhone och jag tror appen heter podcast radio om ni har annan telefon. Om ni sitter vid datorn så går det även att lyssna HÄR! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Likes

Comments