Header

Det är nu klart att den åttonde säsongen av Game of thrones också blir seriens sista. Sjunde säsongen kommer att innehålla 7 avsnitt, vilket det har diskuterats om tidigare men inte blivit fastställt fören nu. Det är fortfarande oklart hur många avsnitt den åttonde och sista säsongen kommer att få. Eftersom seriens sjunde säsong inte har premiär fören nästa sommar så faller serien ut ur Emmy racet och kan därför inte bli nominerade under 2017. Kommer ni att sakna Game of thrones?Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag tror att Pernilla Augusts version av Hjalmar Söderbergs klassiker Den allvarsamma leken kan bli riktigt bra. Den har premiär i September men bla. Sverrir Gudnason och Karin Franz-Körlof i rollerna.

Likes

Comments

Betyg på imdb: 8,6/10 ι Mitt betyg: 7/10

Året är 1941 i Casablanca, Morocco och en Amerikan träffar sin före detta kärlek vilket blir ett kompliserat möte för dem båda.
 
Fredagsmyset igår var storslaget kan man säga när jag och Johan satte oss ner för att se en film som av många klassas som världens bästa film. Är det en film som aldrig åldras eller är det en överskattad film. Hur bra är egentligen Casablanca? Jag förväntar mig alltid det värsta när det kommer till klassiker och äldre filmer överlag. Deras stil är annorlunda på ett sett som antingen kan förtrolla eller göra en ganska uttråkad. Frågan är väl egentligen bara vilket det får bli. Jag har ändå några klassiker som jag klassar som favoriter, mest från 60-talet och uppåt och jag hade aldrig tidigare sett en film från 40-talet innan gårdagen så det kändes definitivt som något nytt för mig.

Skådespelet var otroligt bra, från huvudroll till små karaktärer som bara är med i någon enstaka scen, wow. Visst, att det finns bra skådespelare idag och många filmer är njutbara men det här var något extra, något helt unikt. Jag blev tagen hur bra dem faktisk agerade och levde sig in i sina roller. Handlingen var intressant att följa i synnerhet den sista halvtimmen där spänningen var hög. Casablanca är en välskriven film och väldigt bra gjort för sin tid. Kärlekshistorian i sig tycker jag var de svagaste i hela handlingen och kändes helt ärligt en aningen påtvingad.
 
 
Filmen bjuder också på fler helt tidlösa citat vilket jag verkligen gillar överlag när det kommer till film och kanske ännu mer i tv-serier. Bla. We always have Paris.  Kiss me. Kiss me as if it were the last time. Louie, I think this is the beginning of a beautiful friendshipWhat if you killed all of us? From every corner of Europe, hundreds, thousands would rise up to take our places. Even Nazis can’t kill that fast.
 
De här är en av de bästa klassiker som jag har sett och jag rekommenderar er alla att se den. Skådespelet är fantastiskt och manuset otroligt välskrivet. Dessutom vår svenska Ingrid Bergman's antagligen kändaste roll någonsin.

Likes

Comments

Fredag!!! Vilket i många hem betyder fredagsmys med en bra film, något gott att äta samt något gott tilltugg i soffan. Använder ni rätt råvaror till era fredagar. Det kanske inte låter som en big deal men det är det, det är det alltid. Det finns alltid bättre alternativ men som ändå håller en hög standard och är alltså fortfarande gott. Mitt tips till er är att besöka grongava.se dem har ett stort utbud av allt du behöver.

Jag vill tipsa lite extra om Camu camu. Camu camu pulvret kommer från en rödlila frukt och är ett utav världens mest C-vitaminrika källor, de innehåller 60 ggr så mycket C-vitamin som en apelsin. C-vitamin är dock inte allt då den även innehåller kalcium, kalium, järn, niacin, fosfor, riboflavin och beta-karoten och har en syrlig smak :). Det är bra att få i sig en tsk två gånger om dagen. Det bästa av allt är att du kan blanda ner det i din efterrätt eller varför inte i din smoothie. Pulvret är bra för bla. din syn, hy och även ditt immunförsvar. Så tänk såhär → ät nyttigt och gott samtidigt som du använder camu camu.
 
Inlägget är ett samarbete

Likes

Comments

Eftersom vi nu vet NÄR alla avsnitt av den nya Gilmore girls säsongen släpps så tänkte jag att det är dags för en lista i Gilmore girls anda.
 
Vad är det bästa med Gilmore girls? Småstads känslan, karaktärsutvecklingen och att serien känns väldigt unik. Sedan älskar jag att det i princip är en serie om vanliga människor. Alltså det finns ingen som direkt är ond utan när man inte gillar någon beror det mer på ett personlighetsdrag, vilket brukar vara varför man inte gillar vissa personer i verkligheten.

Favoritsäsong? säsong 3

Favoritavsnitt? 3x7

Favoritögonblick? När Rory & Jess blir tillsammans. Lorelai & Lukes första kyss.

Favorit bland de kvinnliga karaktärerna? Rory & Lorelai

Minst favorit bland de kvinnliga karaktärerna? Anna
 
 
Favorit bland de manliga karaktärerna? Luke, Jess & Chris

Minst favorit bland de manliga karaktärerna? Logan och hans pappa

Favoritpar? Jess/Rory & Luke/Lorelai

Personen du saknar mest i serien? 
Jess, när han inte är där.

Favorit plats i Stars hollow? Lukes Dinner
 
 
Favoritvänskap? Lorelai/Rory | Lukes/Jess ι Rory/Paris

Favoritcitat? I know you better than anyone. This isn’t you. What are you doing? Living at your grandparents place, being in the DAR, no Yale… why did you drop out of Yale?

Favorit bland de kvinnliga skådespelarna? Alexis Bledel

Favorit bland de manliga skådespelarna?
Milo Ventimiglia, Jared padalecki och Scott patterson
 
 
Bästa gästskådespelare? Mädchen Amick

En scen som fick dig att gråta? Rorys tal när hon slutar high school

Roligaste karaktären? Luke och Paris

Något du önskar att det aldrig hände? Att Jess åkte till sin pappa. Att Rory tog tillbaka Logan efter att han varit otrogen. Bråket mellan Lorelai och Rory i säsong 6.

 
Snyggaste kvinnan? Rory
 
Snyggaste mannen? Jess

Något du hoppas på inför denna säsong? Många Jess/Luke scener, att Jess & Dean har en scen tillsammans. Att Rory slutar upp med Jess.

Likes

Comments

Jag tjatar och tjatar men kommer fortsätta med det tills ni förstår helt enkelt. Se DEGRASSI, alla avsnitt finns HÄR!

Likes

Comments