Header

Jag fick en förfrågan om jag kunde göra ett av mina "inför halloween"-inlägg  med filmer & serier som inte är läskiga men ändå har halloween tema och självklart kan jag göra det. Halloween ska ju vara till för alla - för de som gillar skräck och de som faktiskt inte gör det. Här kommer några tips eftersom det är HALLOWEEN IDAG!
 
Serier
The good place 2016 (ny serie, 8 avsnitt)
shadowhunters 2016 (2 säsonger)
twisted 2013-2014 (1 säsong)
witches of east end 2013 - 2014 (2 säsonger)
Pushing Daisies 2007 - 2009 (2 säsonger)
Dead like me 2003 - 2004 (2 säsonger + en film)
charmed 1998 - 2006 (8 säsonger)
buffy the vampire slayer 1997 - 2003 (7 säsonger, finns även en film dock med andra skådespelare)
Sabrina tonårshäxan 1996 - 2003 (7 säsonger, finns även en film som inte har koppling till serien)

 
Filmer
Vampire Academy (2014) komedi, fantasy
Hotell Transylvanien (212, 2015), Animerad, fantasy
this is the end (2013)
Komedi
Warm bodies (2013) Komedi, romantik
zombieland (2009) Komedi
Jennifers body (2009) Komedi
Fun size (2012) Komedi
Just Like Heaven (2005) Komedi, romantik, fantasy
Harry potter (8 filmer, första 2001, sista 2011) Fantasy, äventyr
Magiska systrar (1998) Drama, Fantasy
ghost (1990), Drama, romantik, Fantasy
Edward Scissorhands (1990) Drama, Romantik
Can't Buy Me Love (1987) Romantik, drama, komedi
 
 
 
*adlinks

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

- inlägget är ett samarbete -
Nu kommer jag komma med ett litet ovanligt tips men som ändå är värt att ta upp. För ett tag sedan så såg jag en video där en person stickade och virkade filmkaraktärer och efter det har jag letat upp bilder för att se fler fantastiska värk. Jag tycker att det är så coolt, här ovan ser ni några exempel ↑. Tänk att faktiskt kunna sticka och virka såhär, jag önskar verkligen att jag hade lite mer tålamod än vad jag har för då skulle det bli en och annan figur i min samling.
 
För er som har lite mer tålamod än mig så tycker jag att ni borde checka in hobbii.se - perfekt om ni gillar att sticka och virka. Dessutom är det perfekt att börja nu när kylan börjar närma sig. Varför inte sätta igång att sticka ett par sockor, en mössa eller en halsduk. Det är väl alltid lite roligare att ha gjort det själv? om ni inte vill sticka en ny mössa så finns ju såklart dessa filmfigurer som tips, jag menar hur coola är dem inte. På Hobbii finns alla fall allt du behöver - garn i massa olika färger, mönster (då kan du som exempel göra din egen tröja), nålar, knappar och massa annat. In på deras hemsida nu med de samma. Don't wait.

Likes

Comments

Som jag nämde tidigare i veckan  så var Amy Sherman-Palladino och Dan palladino på Entertainment Weekly’s PopFest igår. Det hade ryktats om att något nytt Gilmore girls relaterat skulle visas upp på deras skärmar där och det var en "first look"-video med fyra olika klipp, troligtvis ett från varje avsnitt.

Likes

Comments

När jag gick i mellanstadiet och högstadiet och varken wizard of waverly place eller Hannah Montana hade haft premiär så fanns That's So Raven (2003 - 2007). Dinsey channels då populäraste program som inte var tecknat. Serien handlar om en tonåring som kan se in i framtiden (I mean sort of, hon ser en glimt mer) och måste ibland göra allt i sin makt för att ändra en situation. Nu är det bekräftat att serien kommer att få en spin-off i girl meets world style. Raven Symoné kommer att spela en frånskild mamma i spin-offen med två tween's, en tjej och en kille och en av dem har hennes förmåga att kunna se en glimt av framtiden. Jag tror att det kommer att vara killen som har förmågan. Kommer ni att följa Raven och hennes barn i spin-offen? Det är spin-off/reboot-period i serievärlden just nu så den här nyheten förvånar mig inte speciellt mycket och jag tror dessutom att det kan bli en bra serie. Jag följde aldrig That's So Raven (även fast jag sett flera avsnitt på tv) så jag är inte sådär superinsatt och tror inte att jag kommer att följa serien om jag inte hör att det verkligen är en riktigt bra serie från antal personer. 

Likes

Comments

För ett tag sedan fick jag frågan om jag kunde göra ett klä dig som-inlägg med Mickey Dobbs från serien Love och självklart kan jag göra det. Har ni önskemål på att jag ska göra dessa inlägg med någon speciell karaktär så är det bara att kommentera :)

Bomberjacka HÄRLinne HÄRSkjorta HÄRSneakers HÄRStövlar HÄRKjol HÄRKlänning HÄRBlus(prickig) HÄR
 
*adlinks

Likes

Comments

Om Emelie och hennes blogg: Främst hittar man antagligen mig framför en datorskärm och kollar ikapp avsnitt av de alldeles för många serierna jag följer. Annars sitter jag med huvudet begravt i en bra, engelsk bok. Går tredje året på gymnasiet och skriver just nu ett gymnasiearbete om utopi och rasism. Annars älskar jag att designa bloggar och även att blogga - på gothamalley.blogg.se. Där skriver jag varje dag om serier, filmer och böcker. Har även en instagram till den här bloggen som ni hittar på @gothamalleybloggse!

 
Vad är det bästa med hart of dixie? Det bästa med Hart of Dixie är nog ganska självklart värmen som utstrålas, men även för att Hart of Dixie främst inte centreras kring romantiken. I slutändan handlar det ändå om vänskap - om familj. Alla i Bluebell är en stor familj, och i en familj finns det drama vilket även självklart syns under seriens gång. Dock, självklart, finns det en stor romantisk prägel i serien som vi alla uppskattar. Lite romantik accepteras alltid! Men som sagt, jag tycker att det bästa med Hart of Dixie är värmen som utstrålas från gemenskapen i den lilla staden.

Vem är din favorit karaktär? Alla är fantastiska på sina egna sätt, men Zoe är ändå i en klass för sig själv. Det kan självklart bero på den fantastiska skådespelerskan Rachel Bilson - men Zoe Hart är verkligen seriens stjärna. Hon känns lite som en vuxnare version av Aria i Pretty Little Liars ibland - liten, men så så stark och fantastisk. Zoe förändrade Bluebell till det bättre.

Wade eller George? Wade!! Wade gör Zoe lyckligare än någon annan skulle kunna göra henne - och jag uppskattar honom så mycket för det. George hade självklart sina perioder, och jag älskade honom tillsammans med Annabeth. Men precis som Zoe spelar Wade i en annan liga. Han är seriens perfekta kille.

 
Finns det något med serien du inte tycker om? Jag har flera favoritserier. Till exempel Reign och The Night Shift infinner sig även i den kategorin, men där kan man hitta problem. För mig är det omöjligt att göra detta i Hart of Dixie. För mig är det bara kärlek. Ren kärlek.

Om du fick chansen att besöka Bluebell med alla dess invånare, vad skulle vara det första du gjorde när du kom dit? Jag skulle vara med på ett frukostmöte med gänget i Lavon's hus. Jag skulle vara med i en av deras parader. Jag skulle prova alla Zoe's kläder. Jag skulle bli kompis med Lemon och Annabeth. Det finns så mycket valmöjligheter - jag vill göra allt.

Vad tyckte du om slutet? Värdigt och fint. Det är inte många serier som har värdiga avslut, men Hart of Dixie hittas där. Man fick svar på allt man behövde svar på, man fick vara med om allt man ville vara med om. Inget kändes ofärdigt eller utelämnat. Jag kunde lämna Bluebell utan ett hål i mitt hjärta.

 
Om serien hade fått en femte säsong, vad tror du att säsongen hade handlat om? Den femte säsongen hade antagligen varit ganska tråkig om den skulle kommit - eftersom alla var lyckliga! Om en femte säsong skulle existera skulle vi nog få se mycket av Zoe och Wade's föräldraskap däribland. Men, som sagt. Det hade inte fungerat.

Just nu pågår det en stor spin-off och reboot period, skulle du vilja att det hände med Hart of dixie i framtiden? Nej, jag vill inte att någon ska röra Hart of Dixie. Någonsin. Eftersom serien fick ett värdigt avslut finns det ingen mening i att skapa något av dessa. Men det finns ändå två aspekter som jag skulle kunna acceptera. Att 1. det skapades en liten reunion serie som med Gilmore Girls, eller 2. att det skapades en spin-off på grannstad. Men jag vill verkligen, verkligen inte ha en reboot.

Likes

Comments  Betyg på imdb: 8,3/10 ι Mitt betyg: 8/10

 

Vi får fortsätta följa Amy, Ty, Lou, Caleb och de andra på hästfarmen i Alberta, Canada. Lou & Peter börjar anpassa sig till att vara föräldrar medan Ty är tvungen att gå igenom en tuff period med sin familj.


 


Huja, jag försökte först ta mig igenom Nashville men insåg att det inte fungerade. Många av er har tipsat om den och på papper är det en serie som jag borde gilla men fastnade verkligen inte och jag försökte i flera avsnitt.  Efter mitt försök kände jag ändå att jag ville se något som var lugnt och rogivande så jag återgick till Heartland och även fast det var ett tag sedan som jag såg den fjärde säsongen så gick det enkelt att komma in i handlingen. Jag älskar alla dessa mysserier och den här är verkligen maxat mysig.


 

Säsongen fem var bra och även fast jag saknade att ha Ashely där så klarade jag mig utan henne bättre än jag trodde att jag skulle göra. Dock vet jag ju att hon kommer vara gästis i två avsnitt i säsong 7 så det ser jag framemot. Jag gillade Caleb väldigt mycket den här säsongen vilket jag nog gjort tidigare också men jag tror han höjdes ett snäpp här. Jag tyckte också att Jack var otroligt underhållande och det minns jag inte att han varit tidigare. Han kunde komma med väldigt snabba och smarta kommentarer och sådana karaktärer gillar jag nästan alltid, gärna att de är lite bittra men snälla också och det är han. Jag fick ont av storylinen mellan Ty och hans styvpappa (och sen det med hans pappa<>), tycker så synd om Ty även fast han är en typisk "bad who become supergood in 4sek" så har han gått från ett tufft liv och kämpat sig upp för att han fått den chansen. Det jag gillar med Ty är också att han känns mer realistisk än mot motsvarigheter till honom i andra tv-serier - exempel Ryan i OC som egentligen bara ska spela en missförstod tonåring som råkade vara på fel plats vid fel tillfälle och egentligen inte gjort ett brott. Det Ty gjort känns väldigt trovärdigt med tanke på hans bakgrund även fast jag tycker att det var en form av självförsvar (han slog ner sin styvpappa) sen har han gjort ett inbrott också som han inte blev tagen för men hans vän som däremot blev tagen blev straffad. Jag förstår han i hans val att göra allt detta, på grund hur hans situation såg ut då men det har ändå varit hans val och inte bara "att han var där vid fel tillfälle" som andra serier ofta kör med och jag gillar det. Sedan kan det ju diskuteras hur trovärdigt det är att få upp livet sådär snabbt men det är något annat och inget jag kommer att diskutera idag.

 

 

Slutet gjorde mig lite gråtfärdig och jag tror tyvärr att både Amy och Ty kommer hålla tyst om det i alla fall några avsnitt vilket är synd. Jag tycker att det lite är Amys ansvar att säga att hon såg ringen. Inte så konstigt om han tvekar när hon kastar ur sig de där, inte för att hon ville göra slut eller så men att säga så som hon gjorde. Ja, jag vet inte. Den här serien har en tendens att dra ut på sådana saker (exempel: när de nekade sina känslor i typ 2 säsonger även fast det var helt uppenbart) men jag hoppas att det löser sig redan nästa avsnitt men tvivlar.Likes

Comments

Igår släpptes inte bara trailern till nya säsongen av Gilmore girls utan även några nya promobilder som ser ut såhär...Likes

Comments

Veckans tema är halloween vilket jag de senaste veckorna skrivit endel om men jag tänkte maxa det totalt i det här inlägget och faktiskt fokusera på de filmer som verkligen har den där riktiga halloween-känslan över sig. Filmer som faktiskt är riktigt läskiga och lite obehagliga att se då många är ute efter att fånga den effekten ibland och vad passar bättre än att se något riktigt skärmande än just under halloween?
 
1. Halloween (1978, 1981,1982, 1988, 1989,1995, 1998 & 2002. 2007 & 2009)  - Det här måste vara den perfekta filmen när den till och med heter halloween? pretty much. Det är en film-serie på åtta filmer plus två filmer som är remaker på de gamla och följer då alltså samma karaktär men från början så totalt finns det 10 filmer. Filmserien följer karaktären Michael Myers som endast 6-år gammal hugger ihjäl sin syster och hamnar sedan på psykvård som han 15 år senare rymmer ifrån. Filmerna följer sedan hur han först stalkar och sedan dödar unga tjejer som sitter barnvakt på halloween.
2. Dracula (1992) - Baserad på Bram Stoker's klassiska bok om Dracula. En riktigt klassiker alla borde se någon gång i livet.
3. Wolf creek (2005) - Baserat på en sann historia om tre ungdomar som reser i Australien och får problem med bilen mitt i ingenstans. En förbipasserande ser dem och lovar att han ska hjälpa dem men han gör något helt annat. Den här filmen är hemsk men väldigt bra.
4. the exorcism (1973) - så det har ju kommit några filmer efter denna men filmen från 73 är originalet. Filmen är vagt baserat på en sann historia och följer en tonåring som blivit besatt och hennes mamma tar därför hjälp av två präster för att få henne normal igen.
5. Clown (2015) - En pappa klär ut sig som clown på sin sons födelsedagsfest och dagen efter när han försöker få av sminket och kläderna så är det omöjligt. Han börjar sedan sakta med säkert förvandlas till en ondskefull varelse. Den här filmen är såååå obehaglig. En av de bästa mördar-clowner som visat sitt face på en skräm.
6. the shining - En författare och hans familj tar hand om ett hotell som är stängt över vintern och bad things happen. Det här är en av de bästa skräckfilmerna som någonsin gjorts där den inte bara är läskig utan manuset också är briljant.
7. conjuring (2013) - det här är en relativt ny film där även en tvåa hade premiär i år. I första filmen får vi följa en familj som nyligen flyttat in till ett nytt hus där underliga saker börjar hända och mamman i familjen bestämmer sig för att kontakta två paranormala utredare för att titta närmare på huset. I tvåan får vi följa utredarna lite närmare.
8. American psycho (2000) - det här är inte en skräckfilm men den platsar ändå här för den är väldigt obehaglig. Några fler icke skräck-filmer kommer att dyka upp längre ner på listan det de har gemensamt är att filmerna handlar om en psykopat och är mycket obehagliga. American psycho följer karaktären Patrick bateman en välutbildad och intelligent 27-åring som arbetar på Wall Street. På ytan lever han ett drömliv men när det börjar närma sig natt är han en helt annan person - en seriemördare.
9. The Taking of Deborah Logan (2014) - ett filmteam har fått i uppdrag att filma en kvinna som nyligen blivit diagnostiserad med alzheimers men upptäcker något värre än hennes sjukdom. Riktigt obehaglig och konstig film.
10. IT - Clow, do I need to say somthing more? nah. Filmen utspelar sig först på 60-talet och sedan 27 år senare när karaktärerna är vuxna.
11. The Descent (2005) - eller instängd på svenska. Filmen handlar om några tjejkompisar som ska göra en grottklättring men något går fruktansvärt fel. Det här är en bra och välgjort film som jag tycker känns ganska trovärdig och de filmerna är väl det läskigaste som finns, eller?
12. Shutter (2008) - första halvan av filmen är verkligen inte läskig man tror att det det ska vara en ganska lam skräckfilm som många lågbudget skräckisar är men när det vänder blir den riktigt obehaglig. Filmen följer ett nygiftpar (spelade av Joshua Jackson & Rachael Taylor) som flyttar till Tokyo efter att mannen fått ett kontrakt som fotograf där. På vägen dit är de med om en liten bilolycka och efter de upptäcker de kontiga skepnader på flera av deras fotografier.
13. butterfly effect (2004) - Jag vet att jag sa filmer som är läskiga på riktigt och att vissa kanske inte tycker att den här hör hemma riktigt här men jo. Det här är alltså en thriller med lite sci-fi inslag och en av mina absoluta favorit filmer. Den är riktigt bra men har några moment som skrämmer upp mig regällt varje gång jag ser den. Det finns fyra olika slut på filmen och vilket du ser gör filmen väldigt annorlunda. Spoiler: när Evan och Lenny bränner böckerna tycker jag personligen är det bästa. Den när han raderar sin förödelse är den värsta, hate it.
14. the children (2008) - det var nog mer än fem år sedan jag såg den här men minns att den var riktigt obehaglig. Handlar om två barn som helt plötsligt blir galna och försöker mörda sina föräldrar.
15. The Babadook (2013) - Jag var på väg att stänga av den här filmen för ungen är helt hemsk men förutom det så är storyn väldigt bra och läskig. Handlar om en ensamstående mamma som förlorat sin man i en olycka och måste ta hand om hennes asjobbiga son. På kvällarna läser hon en bok för honom som heter The Babadook och nu måste hon inte bara ta sig igenom sin jobbiga son, sorgen efter sin man utan även att bokkaraktären kommit till liv och lever rövare i hennes hem.
17. 1408 (2007) - En författare som skriver böcker om hemsökta hotell, kyrkogårdar, hus och andra platser där det sägs att det spökar besöker ett hotell i New york för att se om det verkligen stämmer att det spökar i ett visst rum, 1408. Spoiler: det gör det.
18. Fear (1996) - Chocken när jag insåg att Mark Wahlberg spelar psykopaten här, aldrig tänkt på tidigare. Filmen handlar om Nicole som tror att hon ska ha träffat hennes livskärlek - han är snäll, charmig och snygg men med tiden kommer det fram att han också har en mörk sida och deras kärlekshistoria blir mer en mardröm.
19. Orphan (2009) - den här är riktigt obehaglig film om ett par som förlorar deras barn och istället adopterat en 9-årig flicka som på utsidan verkar snäll och oskyldig men icke...
20. The one I love - det sägs att det här inte är en skräckfilm men vet inte om jag ska lita på det för den är så obehaglig. Både jag och personen jag såg den med hade svårt att somna efteråt. Filmen handlar om ett par som går i parterapi får tipset att åka på semester till ett hus där det sägs att par ska ha återförenats. Tänker inte gå in mer på detalj för det är en twist.
21. psycho (1960) - den äldsta filmen på listan men också en av de bästa - se den. Filmen handlar om en kvinna som snott pengar från en kund och checkar in på ett motell men det skulle hon inte ha gjort.
22. Children of the corn (1984) - ett ungt par fastnar i en stad där invånarna i staden (alla barn) anser att alla över 18 är värda att dö.
23. The hills have eyes (2006) - filmen följer en familj som blir stalkad av en grupp psykopater som bor i öknen
24. dolly dearest (1991) - En Amerikansk familj flyttar till Mexiko när pappan fått jobb på ett företag som tillverkar dockor. Well, ni förstår kanske vad som händer. Om ni letar efter en dockfilm så är den här ett bra alternativ.
25. The others (2001) - Filmen följer en mamma som bor med sina två barn på en herrgård. Barnen har en sjukdom som gör att de inte tål solljus och måste följa väldigt stikta regler. De här är en av de skräckfilmer som också är väldigt bra.


Inlägget är ett samarbete mellan mig, Sara, Elsa, Emelie, Karin & Lovisa

Likes

Comments