Header

 
Shameless 7x09 "Ouroboros"
Med två minuter kvar och jag fortfarande tänkte men vart är Mickey då? och polisen kom å ba "does Ian gallagher lives here?" JAG DOOOOG! och sen att de nämnde att han hade besökt Mickey flera gånger i fängelset, WHUUUT? blev väldigt glad att de nämnde de dock. Jag fruktade lite att Mick faktiskt hade rymt från fängelset för om han blir tagen så kommer det bara göra hans situation värre. Alltså okej att det här är en serie där jag verkligen längtar efter nya avsnitt men näääästa avsnitt I need you soooo bad! Monica är tillbaka och lär nog hålla sig säsongen ut och det lär sluta med att hon dör skulle jag tro. Tyckte det var kul när Liam inte fattade vem Monica var, är det troligt? så liten var han väl inte när hon var hemma sist, eller kanske. och att Svetlana inte vet om att de har en mamma? ehhh what? hon bodde tillsammans med Ian & Mickey i säsong fem, Monica borde ha nämnts någon gång under alla dessa månader med tanke på att hon också har Ians sjukdom men okej? Töntigt av Fiona att hoppa på den  där tjejen för att hon gav dålig kritik, det borde man kunna ta om man ska driva ett företag.
 
Eyewitness 1x07 "they lied"
Gillade Lucas i det här avsnittet - trodde aldrig att det skulle hända. Han kändes inte lika nervvraks nervös varje gång han öppnande munnen längre, så det var skönt. Sedan att Lucas & Philip var så jäkla söta gjorde att jag gillade avsnittet lite mer än vanligt, alltså åååh. Bara dags att visa det öppet nu också så är jag nöjd. Bryr mig helt ärligt inte speciellt mycket om själva fallet, lite för att det känns så himla uppenbart men det lär säkert vara någon twist på det hela mot slutet annars vore det lite konstigt.
 
This is us 1x09  "the trip"
Den här avsnittet var väldigt bra. Älskade scenerna mellan Randall och Jack, det var en bra mix av båda världar även fast Randall upplevde detta för att hade råkat ta drogerna men ändå. Älskar the 3's syskonrelation så det var skönt att avsnittet verkligen fokuserade på alla tre i samma storyline och inte i skilda för en gång skull. Om Kate också bestämmer sig för att faktiskt bo i New york så lär det bli mycket sådana scener framöver så jag hoppas på det, hon har trotts allt inte speciellt mycket som binder henne till LA längre. Jag har så svårt för Rebecca, det känns som ett för stort svek för att bara kunna se förbi det och jag tror att Randall kanske kan acceptera det men det lär nog skava en del tills dagen hon dör.
 
Scream queens 2x07 - "the hand"
Det här avsnittet var nog de bästa på hela säsongen hittills men jag känner ändå fortfarande att jag verkligen inte har intresse för storyn längre. Andra säsongen är verkligen under all kritik vilket är tråkigt då jag verkligen tyckte om första säsongen, den kändes också lite allvarligare och allmänt bättre. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Veckans tema är klassamhälle (kolla även in Elsa, Lovisa, Karin, Emelie & Saras inlägg) så vilka serier lyfter fram de olika samhällsklasserna egentligen?


Arbetarklass - en typ av underklass där du arbetar inom ett yrke där du inte behöver utbildning eller alt. kort utbildning - ofta ganska lågavlönade jobb. I serier (eller ja, på riktigt också) handlar det även ofta om bla. en ensamstående förälder eller 20-something-människorVarför inte ta upp Shamless när kan kan liksom? ;) Nej men det är alla fall den serien jag följer som tar upp just arbetarklassen bäst - presenteras på ett trovärdigt och realistiskt sätt. En annan serie är HBO's komedi Girls och CBS 2 Broke Girls. Även young & hungry på freeform.  Gilmore girls försöker presentera detta 50/50 men misslyckas i mitt tycke, de är ju uppenbarligen medelklass hur mycket de ens försöker påstå något annat och Emily och Richard är överklass - därför jag skrev 50/50.

Medelklass
- en vanlig samhällsklass där du har det bra eller alla fall relativt bra ställt. De flesta har några års utbildning och seriemässigt är pengar inte ett stort fokus av handlingen. Några tydliga exempel här är bla. Parenthood, the fosters, the middle, modern family, how I meet your mother, friends, osv.

Överklass
- Okej, kategorin som utan tvekan är enklast - serier som handlar om "rich People Problems" och sådant där som jag aldrig kommer att kunna relatera till även fast jag skulle bli rik. Några exempel - Gossip girl, Dirty Sexy Money, sex and the city & Beverly hills / 90210.
 
Klassresenärer - Jag följer några serier som har stort fokus på just detta. Befinner man sig i denna grupp så har man alltså gått ifrån arbetarklass eller alt. medelklass men jobbat sig upp till en högre samhällsklass än tidigare. Ett ganska tydligt exempel här är The OC. Dels pga av seriens huvudhandling och huvudpersonen som kommer från ett sämre område i California och får sedan bo i ett rikt område - får det då bättre ställt osv. MEN jag grundar det även på några andra karaktärer bla. Julie och Sandy som inte heller är födda rika utan har fått gå en annan väg för att komma dit.

Likes

Comments

- inlägget är ett samarbete -
 
Vilket film och/eller serie-relaterad bil skulle ni vilja åka runt i för en dag? Några av mina favoriter är - lorelais bil i Gilmore girls, Deans bil i supernatural, Ryans bil i The OC & peytons bil i one tree hill. Pratar vi film så skulle jag säga bla. Batmobile, sebastians bil i Cruel Intentions & GhostBusters bilen. Visst vore det lite av en dröm att alla fall prövsitta någon av dessa? det tycker alla fall jag :D

 
Jag vill samtidigt tipsa er om lackbolaget som finns i Östersund. De utför lackering av bilar och inredning för en snygg finish som ser riktigt lyxig ut. Bor ni i närheten av Östersund så borde ni verkligen besöka dem tillsammans med eran bil eller om ni behöver lackera något annat än bilen så går det förstås också bra. Företagen har funnits sedan 1987 (då under ett annat namn) så de kan verkligen sin grej. Företaget har fem duktiga anställda som alla bär på en bred kompetens. Dessutom arbetat de enbart med miljöanpassade produkter, så bra ju!

Likes

Comments


Min reaktion var typ ehhhh, ska Mickey kidnappa Ian nu? väldigt konstigt men love is love I guess.

 

Likes

Comments

Jag skulle personlig kalla detta en teaser-trailer men well, bättre än inget. Serien har premiär i januari och är baserad på serie-tidningen Archie (Acke på  svenska) jag har en väldigt stor relation till dessa karaktärer och har längtat sedan det bara var ett rykte att det skulle bli en serie av Archie så jag är pepp!

Likes

Comments

Dagen jag längtat efter i så många veckor är häär! Mickey kommer tillbaka till Shameless. Hoppas på en bra (gärna lycklig) storyline för Ian och Mickey och många bra scener. Det är ju inte bekräftat hur många avsnitt han ska medverka i men jag är nästan säker på att det åtminstone är 9, 10 & 11. Jag hoppas innerligt att det även är 12, det skulle göra att jag känner mig lite lugnare... Eftersom dagen är här vad passar bättre än att göra värsta ultimata Mickey inlägget? så jag gört.

  


 

Några favorit scener...


♥ ♥ ♥

 
 

Och dessa två är värda att checka också...Likes

Comments

Idag är det cyber måndag vilket kommer att avsluta black friday och alla reor som har varit under helgen. Det är alltså lägligt att passa på att köpa något idag om ni vill handla till ett lite billigare pris - kanske en julklapp? :D Några av dessa tröjor kanske ↓
 
 
*adlinks

Likes

Comments