Header

och skam-febern forsätter även idag då jag tänkte göra ett klä dig som inlägg eftersom det var 100 år sedan sist känns det som. Det blir ett klä dig som inlägg med Noora från skam som inspo.1 → FINNS HÄR ι 2 → FINNS HÄR ι 3 → FINNS HÄR ι 4 → FINNS HÄR ι 5 → FINNS HÄR ι 6 → FINNS HÄR ι 7 → FINNS HÄR ι 8 → FINNS HÄR


 

 

inlägget innehåller adlinks

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

hehe, höll på att skriva ett nyhets inlägg tidigare idag där jag skrev en grej om skam och nämnde att SKAM aldrig kommer vara en serie jag skriver så mycket nyheter om eftersom serien lite är uppbyggd så och sedan någon timme senare så lägger Julie Andem (skaparen sv skam) ut den här bilden på sin instagram. Vill hon ha mig (oss) död eller? (in a good way u know) Någon som vet om internskämt förresten är en mer vanlig grej i Norden än typ Usa, osv? tycker de aldrig kör med det i serier men de har kört rätt mycket med det i Skam.

Likes

Comments

 Betyg på imdb: 8,2/10 ι Mitt betyg: 8/10

Jag vet inte riktigt varför jag väntade så länge med att se andra säsongen för den var riktigt bra. Jag älskar när serier har såhär realistisk ton vilket det tyvärr inte direkt kryllar om i serievärlden så jag blir så glad när jag väl ser sådana här serier. Många vill nog komma in i någon magisk drömvärld när de tittar på film och serier men jag vill nästan enbart känna igen mig och blir lite uttråkad när serier/filmer går för långt bort ifrån verkligheten. Andra säsongen fortsätter följa Patrick, Agustín och Dom och deras liv i San Francisco och hur det är att leva som homosexuell i dagens samhälle. Jag älskar the 3's relation till varandra, de lever ju egentligen så totalt olika liv men har ändå en så fin vänskapsrelation till varandra och står alltid på varandras sida. Jag har alltid tyckt att Patrick har haft en något intressantare storyline än de andra och står fast vid det även här men han är ju också lite mer huvudroll än de andra två så det ska nog falla sig naturligt antar jag. Jag tyckte dock att de var intressant att följa alla tre den här säsongen - har alltid gillat Dom och Agustíns handling med hans pojkvän som var hiv-positiv kändes väldigt nödvändig för vilken typ av serie detta faktiskt är.
 
Hittills i serien har det väl varit ganska uppbyggt att Patrick ska ha någon slags konflikt med sig själv om han har mest känslor för Kevin eller Richie så jag tyckte att det var så skönt att han tillslut valde att faktiskt gå in i en relation helhjärtat och försöka ha en vänskaplig relation med den andra. Jag har för mig att jag inte riktigt gillade Patrick och Richie som par förra säsongen men jag gillade verkligen Richie som karaktär i andra säsongen, verkar så snäll. Jag har alltid gillat tanken på Patrick och Kevin som par så när det tillslut hände så blev jag så glad för de var verkligen fina tillsammans men jag fick panik av sista avsnittet när Kevin drar upp öppet förhållande som alternativ. Alltså arghhh!!! Jag satt och kokade i stort sett. Min personliga åsikt om det där är och kommer så förbi att det är något fel i relationen om man ens tänker i de banorna, så där började jag avsky Kevin. Dessutom är det ju helt uppenbart att Patrick inte skulle gå med på det. Det fattar man om man ens känner honom lite grann, att han inte är den typen. Sedan om Kevin nu ska försöka ändra sig för att han "älskar" Patrick så mycket - nej, jag köper det inte för du är en idiot PUNKT. Jag kan se Patrick sluta upp med Richie i framtiden då jag tror att de skulle vara bättre för varandra i längden MEN han har pojkvän så Patrick får vänta tills de tar slut isf, han ska inte vara där och förstöra. I somras släpptes det en avslutande film på hela serien som utspelar sig ett år efter säsong två, inte sett den än så det ska bi spännande att se hur allting slutar.

Likes

Comments

1. Eskild Tryggvasson från Skam

En av mina favorit karaktärer ever!!! quote king? check. Vilket i vanliga fall räcker rätt långt för mig men han är så mycket mer än bara det. Jag tror att många kan känna igen mycket i hela hans personlighet om ni har äldre sykson för han har en typisk sådan roll (även fast han inte är någons syskon vad man vet om, inte blodrelaterat alla fall). Han är väldigt rolig, snäll och förstående men in in a way lite överbeskyddande. Jag tror att jag älskar honom så mycket just pga detta, för att jag själv är yngst och har äldre syskon och också för att jag kände igen mig så mycket i Isak i hela deras relation och ja, jag gillar ju mina egna syskon så ;)
 
 
2. Carl Gallagher från Shameless
Pratar vi om karaktärsutveckling under 2016 så bör denna person vinna alla pris det går att vinna för jösses vilken total utveckling han  gjort som karaktär. Från att i säsongen innan varit lite halvkriminell till att utvecklas till en ganska mogen ung man. En karaktär som verkligen utvecklas för att han kämpar trotts att förutsättningarna är emot honom på så många plan. Trotts att han är yngst så har han kommit så mycket längre  än sina äldre syskon och därför förtjänar han en så pass hög placering på listan.
 
 
3. Noora Sætre från Skam
Fantastisk karaktär rakt igenom! 2016 var hennes år med egen säsong där man fick fördjupa sig i henne ordentligt  och hon har även haft en fin och nödvändig roll i säsongen efter hennes. Det är väl helt omöjligt att inte älska henne?
 

4. Noah Foster från Scream
quote king osv. går det att inte älska Noah? han gjorde också ett i mina ögon väldigt stort lyft med sin karaktär i andra säsongen och var den karaktär i hela serien som jag uppskattade mest.
 

5. Even Bech Næsheim från skam
the love of my life, typ. Först och främst så jäääkla söööt! Sedan uppskattade jag hans karaktär så mycket - charmig men samtidigt rätt dark-minded. Jag tyckte hans handling var fantastiskt uppbyggd och riktigt realistisk. Jag älskade hans utveckling som karaktär även fast jag tyckte om honom snabbt så växte han mycket i hela sin personlighet genom säsongen och han är en sådan där karaktär som verkligen förtjänar att få sin helt egna storyline för det känns som att han har så mycket mer att berätta, vi har bara tagit lite på ytan.
 
 
6. Poussey Washington från orange is the new black
Den enda karaktären i Orange is the new black som på riktigt är helt och hållet genomgod och förtjänar all lycka i världen. Hon sticker ut trotts att det är en serie med så himla många färgstarka karaktärer vilket borde säga mycket. Den här säsongen mådde jag så dåligt för hennes skull och hennes öde var painpainpain. Hon förtjänade verkligen så mycket bättre ♥

 
7. Jonathan Byers från stranger things
stranger things är överlag en serie med många fantastiska karaktärer men karaktären som i mina ögon stack ut en aning var helt klart Jonathan Byers. Jag menar varför skulle han inte göra det, han är pretty amazing faktiskt! Jag älskade speciellt hans relation med Will och sedan såklart även Nancy. Hans karaktär är rätt mörk av förklarliga stjäl men var ändå alltid så himla snäll vilket jag uppskattade.

 
8. Marcus 'Dizzee' Kipling från the get down

Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är men jag älskade verkligen Dizzee så mycket. Han var en bra avbrytare till resterande karaktärer då han kändes annorlunda på något sätt, kanske lite vilsen eller något. Det kändes också som att han utvecklas så mycket för varje avsnitt och jag älskar ju sådant.
 

9. Eleven från stanger things
Eleven är en väldigt unik och mörk karaktär som bör hyllas till skyarna så ofta som det går för hon är så amazing!
 

10. Krystal från Orphan Black
QUEEN!!! Krystal kommer in och tar över varenda scen. Mina förhoppningar på henne under 2017 är skyhöga.
 

Också värda att nämnas: Magnus Fossbakken (skam), Isak Valtersen (skam), Luke Danes (gilmore girls), Emily Gilmore (gilmore girls), Helen Solloway (the affair), Cole Lockhart (the affair) & Kevin Pearson (this is us).

Likes

Comments

Jag har inte gjort temainlägg på 100 år känns det som så det kanske är dags. Veckans tema tillsammans med Elsa, Sara, Emelie, Karin & Lovisa är nyår vilket känns lägligt då det snart är just nyår och helt nytt år. Så här kommer några punkter om vad jag ser mest framemot under 2017 :).

 
 

- Flera serier jag följer kommer att läggas ner. Det kanske låter sorgligt men jag kan tycka att det kan vara skönt att få ett avslut av de flesta serierna, bara de inte går alldeles för fort förstås. Serier som jag följer som kommer sända sitt sista avsnitt under 2017 är - Pretty little liars, the leftovers, Orphan black, switched at birth & The vampire diaries. Tror att det kan bli någon mer men som inte fått domen än.

 

- Alla nya serier som har premiär. Jag kommer att titta in Riverdale, 13 reason why, Big little lies, Mindhunter, famous in love & Beyond (samt nya säsongen av twin peaks). Brukar alltid bli någon extra här men de är dem jag är säker på just nu.

 

- Jag kommer att börja med ett lite större projekt  i februari men mer om det då. Det är självfallet relaterat till tv-serier.

 

- Alla nya säsonger av serier jag gillar sedan tidigare bla. Skam, Shameless, Orange is the new black, degrassi, scream, Bojack Horseman, osv.

 

- självklart också alla filmpremiärer under 2017 och där ser jag mest framemot → beauty and the beast, a dog's purpose, baby driver, Star Wars: Episode VIII och IT.

 Likes

Comments

- inlägget är ett samarbete -

Jag vill tipsa er alla om postkakan. Vad är det kanske ni undrar, precis som det låter faktiskt ;). Postkakan är en tårta som man kan beställa HÄR som levereras rakt ner i din brevlåda och kan levereras nästan vart du än befinner dig i hela världen. Driver du exempelvis eget företag så går det även att beställa tårtbitar med din logotyp på för en riktigt billig summa. Tårtorna finns för tillfället i fem olika smaker så vilket tårta som passar bäst för dig väljer såklart du själv :).Likes

Comments

 Betyg på imdb: 8,5/10 ι Mitt betyg: 9/10
 
Alltså wow!!! En lite seg början men som tog i sig rejält efter första avsnittet och sedan var allt så himla bra rakt igenom. Serien utspelar sig i New york (Bronx) i slutet av 70-talet och följer några ungdomar och har stort fokus på utvecklingen av hipp-hoppens uppkomst. Skaparen till serien är Baz Luhrmann och Stephen Adly Guirgis, jag har ingen relation till sist nämnda men skulle säga att jag har god relation till Luhrmann's filmer då jag tycker bra om de flesta och är man ett fan av hans filmer sedan tidigare så känner man nog igen tonen även i the get down. Serien är hittills den dyraste serien som netflix har producerat och det syns absolut, vissa scener är så makalöst gjorda och visar verkligen upp en wow-effekt på ett så artistiskt sätt så jag antar att det var värt mödan.
 
Handlingen är intressant att följa, det är en huvudstory delat med några mindre men som är väldigt kopplade till varandra. Skådespelar insatserna är mycket väl godkända i synnerhet Justice Smith och Shameik Moore som verkligen fångade mig totalt i varje scen de hade tillsammans. Karaktär mässigt så gillade jag verkligen Jaden Smith's karaktär och ser en pågående karaktärsutveckling där inför kommande avsnitt. De här är en av de serierna som netflix valt att dela upp i två delar och alltså inte släppa hela säsongen på en gång, så sex stycken helt nya avsnitt som är fortsättningen på första säsongen har premiär under 2017. Oklart när än så länge men jag skulle gissa redan nu under våren. Självklart kommer jag även att se de avsnitten då jag älskade i stort sätt allt med dessa avsnitt. Det enda egentligen negativa är att första avsnittet är rätt segt men tar man sig förbi det så kan man vänta sig rena himelriket för resterande avsnitt är helt fantastiska.

Likes

Comments

Shameless 7x12 - Requiem for a Slut (säsongavslut)
"It was an eventful childhood"

Så jag hade nog bara en svacka förra avsnittet för det här var riktigt bra. Jag blev så himla glad av att se Carl, jag hade saknat honom mer än jag trodde. Han är ju överlägset den som har växt upp mest i sin familj även fast han är yngst (förutom Liam då men gills han ens?). Jag hoppas verkligen han är med hela nästa säsong. Franks beteende i det här avsnittet var under all kritik men jag förstår såklart att han var sårad över Monica men han gör bara hela situationen värre genom att bete sig sådär vidrigt. Det Fiona sa var dessutom sant, det är ju alltid hon som fått ta ansvaret, även när hon själv var ett barn vilket är en så hemsk tanke. Jag tyckte så synd om Trevor efter att Ian sa att han hade varit med Mick och då gillar jag inte ens människan men tycker han är värd bättre än den skit han fått från Ian. Jag tycker att det är tråkigt att Ian inte verkar kunna vara trogen i en relation, inte bara nu utan det har han visat tecken på tidigare flertal gånger. Älskade slutet och det skulle funkat som ett avslut för hela serien men finns också mycket att bygga på inför nästa säsong.
 

the affair 3x05 - 305
"Woo hooo! Block island, baby! We love ya!"
 
det här avsnittet var riktigt bra.  Jag tycker vakten är så himla obehaglig men jag anade att det inte var han som följde efter Noah redan innan och nu står det väl ganska klart att han enbart bara är traumatiserad. Alltså att han i stort sett hallucinerar allting, vilket också får mig att tro att han även högg sig själv men att han inte minns det. Så tröttsamt att Alison skulle gå och ligga med både Cole och Noah med typ en dags mellanrum. Dessutom är det så osmart att hon ens ger Noah några förhoppningar när hennes största fokus borde vara vårdnaden av hennes barn
 

Eyewitness 1x10 - Mother's Day (säsongavslut)
"Right, like I'm not going with you"
 
Jag trodde väl inte det var så mycket att oroa sig för gällande att Lucas eller Philip skulle dö och det hade jag ju rätt i så det var skönt. Jag har inte riktigt förstått philkas-shippet innan men här såg jag verkligen potential i det och kan absolut tänka mig att se en utveckling av det om serien blir förnyad för en andra säsong vilket vi inte vet fören slutet av januari. Jag trodde att det skulle bli en twist med Ryan eftersom vi fick reda på att det var han så tidigt i säsongen men ingenting på den fronten vilket kanske var själva konceptet av serien att vi som tittare skulle veta medans Helen och co. var ovetande till sista avsnittet.


scream queens 2x10 - Drain the Swamp (säsongavslut)
"Well, he watches a lot of television. 'Modern Family' impacted him deeply"
 
I början av säsongen så trodde jag inte att de skulle koppla storyn så mycket till första säsongen men mot slutet blev det mer och mer självklart att det alltså var det de försökte göra. Älskade bla. att Wes fick vara endel av storyn även i andra säsongen och även varför han var med hade stor koppling till första säsongen. Det var ett perfekt avslut med att  Red Devil dök upp igen (jag gissar på att det är Grace?!) i Chanel's bil och jag kan se hela serien sluta så men det gjorde det såklart också väldigt öppet för en fortsättning.

Likes

Comments

Jag saknar SKAM, så ja självklart så får jag spamma...

Likes

Comments