Header

Betyg på imdb: 9,5/10 ι Mitt betyg: 7/10

Det här är en serie men så otroligt hög kvalité och jag är glad att jag tillslut började titta på den men andra säsongen var betydligt sämre än den första, tråkigt nog. Handlingen kom dock verkligen i fart runt de fem sista avsnitten men innan det tyckte jag att de mesta kändes lite segt. Jesses storyline med Jane var ju något utöver de vanliga - började som en helt okej kärleksistoria men slutade i ... Jag vet inte ens vad jag ska säga. Blir man inte livrädd för knark efter den här säsongen så står väl något lite fel i folks huvuden? jag mådde psykiskt dåligt i vissa scener. Nackdelen med omtalade och populära serier är att jag av någon anledning vet så mycket info om dem även fast jag inte sett ett enda avsnitt. Breaking bad är inte en serie jag har hört sådär jättemycket spoilers om men jag visste om Janes öde men inte riktigt vägen dit så det var intressant men otroligt jobbigt att se. Jag har inte tyckt att Walter direkt levererat innan men i slutet på den här säsongen gjorde han verkligen det och kändes mer vettig än vad han gjort tidigare. Jag gillar Jesse, har gjort det sedan första avsnittet men han skjönk en aning i mina ögon den här säsongen, jag ser att han innerst inne har ett hjärta, osv. men jag kunde bli så irriterad av vissa val han gjorde. Han är en bra karaktär överlag och bara han anstränger sig en aning så lär jag tycka om honom igen. En karaktär jag dock vill höja till skyarna är Hank, han känns så underskattad som karaktär men är min favorit utan tvekan.

Andra säsongen är Saul's första säsong och eftersom han nu har en egen serie så förväntade jag mig mycket och blev något besviken. Han kanske växer med tiden men jag blev inte direkt övertygad av honom i de avsnitten han var med i. Jag är tyckte liksom inte att det var något speciellt med honom så jag är inte övertygad än. Överlag så var säsongen bra men något ångestframkallande. Jag gillade första säsongen mer än andra så jag hoppas på en lite intressantare handling i kommande säsonger och att det sker någon slags karaktärsutveckling hos någon av karaktärerna.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Inlägget är ett samarbete

Jag jobbar till stor del hemifrån och då är det viktigt att göra det bästa av situationen. Göra så det känns mysigt och trivsamt när jag arbetar och ha den bästa komforten. Det som kanske är viktigast av allt är ett bra skrivbord, vilket kanske låter simpelt men det är verkligen viktigt. Arbete blir garanterat bättre om man har ett bra skrivbord och en bekväm stol att sitta på - Jag lovar er! Därför vill jag i samarbete med SKRIVBORDtipsa om just deras skrivbord. På deras hemsida finns det mängder med olika skrivbord så att det ska passa allas smaker och dessutom finns det även stolar att beställa för det är faktiskt lika viktigt - komfort komfort komfort! Har ni barn så har dem även skrivbord för barn så varför inte slå två flugor i en smäll? bra produkter och bra priser helt enkelt, så som det alltid bör vara :). Vad tycker ni är det viktigaste med ett skrivbord? för mig är komfort verkligen det viktigaste eftersom det i längden är viktigast och det är något man bör tänka lite extra på. Även som film och serietittare är det viktigt att sitta bra och växla det med en promenad eller två är också ett tips för att hela kroppen ska må bra. Så när du väljer skrivbord och stol - oavsett till vilket syfte så tänk på komforten för vi är alla värda att må bra i både kropp och stjäl.

Likes

Comments

Betyg på imdb: 7,2/10 ι Mitt betyg: 7/10

Ni anar inte hur mycket jag älskar att ha en svensk serie att titta på. Jag älskar det så mycket så att jag funderar att kanske alltid ha någon. Eller en norsk eller dansk såå hit me med skandinaviska serietips. DO IT!

Andra säsongen av tjockare än vatten är bra. Den är lite annorlunda i jämförelse med första och är lite mörkare men jag skulle ändå säga att de är jämn bra. När säsongen startar har det gått tre månader sedan vi sa hejdå i säsong ett och det börjar närma sig jul. Syskonen samlas på Åland för att ha julbord på pensionatet. Tonen är som sagt något mörkare den här säsongen speciellt för Oskar men det här är en serie där syskonrelationen står i fokus så dem alla blir liksom indragna i varandras drama, kanske ännu mer nu än i förra säsongen. Jag gillar i synnerhet Oskar och Lasses relation som på många sätt är ganska ostabil men på ett annat sätt ändå otroligt kärleksfull när det väl gäller.

Jag har bara ett litet störningsmoment och det är DIALEKTERNA. I synnerhet Oskar som ska ha bott på Åland hela livet men pratar med ett uttal som är helt uppenbart att han är från Stockholm. Jag köper Lasse och Jonnas uttal mer eftersom dem troligtvis har bott i Sverige väldigt länge men OskarOskarOskar, det är inte rimligt. Jag gillar överlag Joel Spiras insats, han är helt makalöst grym i vissa scener men dialekten var ändå lite irriterande helt ärligt. Förutom detta så gillade jag verkligen säsong 2 - syskonrelationerna fördjupades och handlingen var spännande. Jag skulle egentligen behöva en tredje säsong som avslutade allt men med tanke på att Oskar brände ner huset där i slutet så tror jag nog tyvärr att chansen till en tredje säsong är liten.

Likes

Comments

Nu när jag byt bloggportal så är det även lägligt att jag deltar i nouw's #nouw30daychallenge vilket går ut på att man ska blogga varje dag under Februari och även sätta några mål under månaden och även ha chansen att vinna en resa till London. Detta är perfekt för mig, jag har bloggat dagligen i flera år och det är något som jag kommer att fortsätta med även under Februari men att sätta några mål inför månaden har jag aldrig gjort skriftligt så den här utmaningen kommer nog lägligt även för mig.


Mina ambitioner i Februari

- Blogga dagligen med varierande inlägg som självfallet är inriktat på mitt tema här inne.
- Skriva lite mer personliga inlägg men som går i serie/film-temat. Jag ska exempelvis på ett event på lördag.
- Höja min statistik samtidigt som jag älskar det jag skriver om
- Göra mer YT-video's. Mitt mål är en i veckan


Vill ni också delta i utmaningen? Gör det HÄR !

Likes

Comments

The affair 3x09 - Dirty Laundry
Okej att jag varit i chock över Noah hela den här säsongen men det här avsnittet tog ändå priset - WTF!???? En mer skadad stjäl kan väl inte existera i denna värld, alltså herregud!!! Att det var han själv som hade huggit honom anade jag så det var väl inte världens överraskning kanske men alla hallucinationer, alltså WHAT? Jag undrar hur mycket av det han "kommer ihåg" från fängelset som faktiskt stämmer, antagligen inte så mycket. Förut trodde jag att han hallucinerade för att vakten hade varit så vidrig men jag vet inte. Det där med hans nackskada är säkert också självvållat. Att Noah hade en affär med Alison för att ha någon att rädda har det hintats om tidigare men jag tror inte att han insett det själv förens nu vilket är lite skrämmande och anledningen till varför han gjort allting som han gjort blev något klarare nu - även fast man såklart inte ska skylla på det förflutna för att man är dum i huvudet. Helen har också varit så märklig de senaste avsnitten men det var kanske för att hon kände någon slags skuld, så skönt för henne att hon erkänt att hon hade något att göra med Scott's mord. Jag hade glömt bort (eller kanske förträngt) exakt hur han dog så bra att Alison och Helen började prata om det.

 
This is us 1x13  - three sentences
Jag börjar tro att jag är totalt känslokall. Ser så mycket kommentarer överallt där många säger att de gråter i varje avsnitt och när folk jämför detta men Parenthood, please stop - där grät jag exakt varje avsnitt utan överdrift. Antagligen bara jag som tappat mina känslor någonstans, de kanske kommer. Det här var ett helt okej avsnitt. Jack & Rebecca är bra föräldrar, något annat vore fel att säga. Eftersom det har visats vissa scener från när barnen är tonåringar så har jag förstås fattat att Jack dör när de är lite äldre men det har ändå varit oklart om NÄR innan det här avsnittet. Såklart vet vi inte exakt när eller hur det hänt fortfarande men ändå betydligt mer än innan. Jag fick någon vibb om att det var nära 9/11 men  det behöver inte stämma, vi får se.
 

Crazy ex-girlfriend 2x12 - Is Josh  free in two weeks?
Det här var tyvärr ett ganska dåligt avsnitt, handlingen kändes så oseriöst. Antar att Trent kommer att försöka stoppa bröllopet med tanke på sista scenen, inte mig emot då Rebecca och Josh ändå aldrig har matchat på det planet. Hon och Trent skulle egentligen matcha eftersom de egentligen är rätt lika men det lär aldrig hända så Nathaniel lär göra något mer move i nästa avsnitt antar jag.

 
The vampire diares 8x10 - Nostalgia's a Bitch
Åh, det här avsnittet var bra. Kändes lite som ett gammalt avsnitt från tiden när TVD fortfarande var bra. Älskade att se Vickie för en liten stund och Carolines mamma. Jag hade hört att Tyler skulle vara med det här avsnittet och var glad över att det var i det sammanhanget som det var och inte att han vaknade upp från de döda som så många andra har gjort tidigare. Jag har aldrig gillat när Stefan ska gå runt och leka oskyldig jemtemot Damon för han var gjort en heldel vidriga saker. Jag tycker överlag att han är (och har helt ärligt alltid varit) snäppet värre än D även fast det jämt ska se ut som at Damon är the bad one.

Likes

Comments

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 1919130319"

Likes

Comments

Betyg på imdb: 8,8/10 ι Mitt betyg: 6/10
 
Andra säsongen fortsätter följa blodanalytikern Dexter i hans dubbelliv där han på nätterna är seriemördare. Det här är en serie som är bra, har väldigt mycket potential och har utstickande karaktärer men det är något som gör att jag ändå inte riktigt fastnar. Jag har svårt att sätta fingret på vad det är för jag älskar själva konceptet, jag gillar de flesta av karaktärerna och helheten är väldigt bra men det är ändå någonting som fattas för att jag liksom ska kunna känna mig insatt och verkligen tycka om serien på riktigt. Det jag däremot verkligen gillar i serien är humorn - guldvärd och verkligen nödvändig för att ändå hålla upp serien på en relativt hög nivå, så om den fortsätter så kommer kanske det andra på plats också snart.

Jag tyckte att det var lite tråkigt att se Doakes gå (förhoppningsvis död) precis när han i mina ögon hade fått upp lite av en karaktär men det hade nog varit värre om det var någon av de andra istället så det är ingen jag egentligen borde klaga över eller ens tycka är jobbigt egentligen men ändå lite tråkigt. Jag hoppas att någon i framtida säsonger ska få reda på Dexters hemlighet utan att behöva dö pga det men med tanke på att två personer redan varit tvungen att dö pga detta så tror jag att det kommer att dröja ett bra tag, OM det händer alls vill säga men  jag hoppas det. Säsongens huvudhandling var bra men fångade inte riktigt tag i mig då det för mig kändes ganska uppenbart att de skulle misstänka någon annan. Det är möjligt att jag skulle kunna tänka på ett annat sätt om hela serien hade haft fyra säsonger eller något i den stilen men när det återstår så många avsnitt så känns det inte rimligt att poliserna skulle sätta dit Dexter för morden. Som helhet så var säsongen bra och serien överlag har väldigt mycket potensial men har inte riktigt övertygat mig än. Pluspoäng för humorn som jag verkligen uppskattar och vissa av karaktärerna är verkligen fina karaktärer.
 

Likes

Comments