Header

Betyg på imdb: 8,3/10 ι Mitt betyg: 9/10

Den här serien känns redan så himla hemma, jag älskar den verkligen och har lite ångest över att det bara är tre säsonger kvar, hehe. Andra säsongen var på sätt och vis bättre (hur det nu är möjligt) än första säsongen men aningen mer smärtsam för mitt hjärta. I början av andra säsongen har det gått en månad sedan sist och Justin har precis fått lämna sjukhuset men har fortfarande trauma så hans mamma ber Brian att hjälpa honom. Samtidigt bestämmer Michael sig för att flytta hem till Pittsburgh igen. Jag vill först och främst höja Michael till skyarna, jag gillade verkligen honom förra säsongen men jag tänkte aldrig på (eller så framkom det mer nu) att han är väldigt rolig, inte på ett sätt att han försöker vara det heller utan väldigt naturligt, uppskattat. Jag tyckte att det var skönt att han träffade Ben som verkar som en bra person då jag inte gillade David alls förra säsongen. Tyckte verkligen om Brian den här säsongen, han har en bit att gå förstås men han har ändå utvecklats mycket sedan förra säsongen, i synnerhet känslomässigt. Han ska såklart fortfarande verka kall på den fronten men det där går att se igenom. Exempel ritplattan, jag ville dö för det var så gulligt. Jag anar (och hoppas) att Justin kommer att ge Brian något ultimatum nästa säsong eller ännu bättre att han inser själv att det kanske är dags att växa upp. Han må kanske dejta en som är 19 men han själv är ju vuxen så.

Nervsammanbrotten på Justin var några stycken, det ska inte förnekas. Sedan den där jäkla Ethan, pretto delux. Jag vill dock stryka under att jag förstår Justins agerande och det är väl inte så konstigt om man faller för någon annan när man inte får den responsen som man vill från sin pojkvän. Det var väl egentligen de enda detaljerna jag inte gillade i hela säsongen. Jag kan redan nu säga att det här är en av de bästa serierna jag någonsin sett och jag hoppas att nivån ligger på samma nivå även i de resterande säsongerna :).

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Betyg på imdb: 8,3/10 ι Mitt betyg: 9/10

Jag befinner mig i heaven! Det här är en serie som jag har haft på min "kanske se någon gång"-lista i ungefär 100 år. På riktigt tror jag att den alla fall varit placerad där i två år men jag har haft i bakhuvudet att den nog ändå inte är så bra. Jag har till och med funderat på om jag ska ta bort den, fören jag i förgår tänkte att jag kunde ju pröva ett avsnitt och jag upprepar jag är i heaven. Det här är en serie jag troligtvis inte skulle uppskattat lika mycket för några år sedan men som verkligen är exakt min typ av serie idag. Queer as folk följer några homosexuella killar samt ett lesbiskt par i Pittsburgh. Jag kände mig lite tveksam i början av piloten men kände att det ändå fanns något där och när avsnittet var slut så kände jag att det kunde bli en ny favorit. Vilket jag verkligen aldrig känner efter första avsnittet annars så mycket positivt betyg från min sida. Karaktärerna presenteras väldigt bra från start även om de verkligen fördjupas och därmed också utvecklas för varje avsnitt som går.

Jag älskar dramaserier som har en realistiskt ton och där faller serien verkligen in perfekt. Det var som att allt var rätt i stort sätt, allt från manuset till karaktärerna. Fortsätter serien på samma nivå så är jag övertygad om att det kan bli en ny storfavorit. Jag har lite svårt att bestämma mig vem av karaktärerna jag gillar mest men gillade verkligen Michael, han är en ganska typisk huvudroll och nog den det är lättast att också känna igen sig i. Även svårt att inte totalt älska Brian, tror även att han kommer att växa mycket med serien. En karaktär som jag gillade oväntat mycket var Ted, trodde inte att han skulle vara så mycket till värden i början av säsongen men herregud vilken fin person. Han gav väldigt mycket i de avsnitten där han fick ha en lite större storyline. Slutet på säsongen var sorgligt, jag förväntade mig verkligen inte att de skulle vara det så lite jobbigt att se faktiskt. Det enda som är bra med att alla avsnitt redan är släppta är att man inte behöver ha ångest av väntan efter ett säsongsavslut alla fall, hehe.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Igår skev jag ett inlägg om attCoolstuff har flera skam t-shirts i sitt lager just nu men insåg ganska snabbt att de även hade hoodie's, wiie. Finns det något bättre plagg än just hoodies? tvek på den. Jag har Isak + Even tröjan sedan innan, köpt den på ett annat ställe men de ser likadan ut och är nöjd med den så hallå, in och kolla mer er.

1 / 2 / 3 / 4 / 5/ 6 / 7

Likes

Comments

Inlägget är ett samarbete med 1x2.se

Här om dagen skrev jag ett inlägg som serier där träning/sport är ett stort fokus så därför måste jag bara tipsa om 1x2's podcastdär de pratar om just sport och kanske i synnerhet sportbetting. De som driver podcasten heter Erik och Adam och de diskuterar detta med gäster varje vecka. De diskuterar även deras hemsida i allmänt så att det ska vara enkelt och smidigt för alla som gillar sport helt enkelt. Titta även in deras hemsida - för alla som gillar att spela om sport.

Likes

Comments

Betyg på imdb: 6,3/10 ι Mitt betyg: 7/10

Jag har insett på den senaste tiden att jag verkligen uppskattar språkmixade-serier så Black Widows var rena himmelriket på den fronten då den är svensk/norsk/dansk. Serien följer tre änkor som också är vänner precis efter att deras män dött framför deras ögon i en båtexplosion. Serien är ett samarbete mellan MTG och svenska, norska & danska TV3, så det är en ganska stor produktion. Jag gillade verkligen den här serien, den kändes annorlunda men ändå väldigt hemma på något märkligt sätt, svårt att förklara. Jag gillade konceptet med själva storyn och uppskattade karaktärerna. Jag hade till en början lite svårt för Cecilia Forss karaktär då jag tyckte att hon verkade totalt känslokall, vet inte om det skulle vara så eller om hon inte alls hade kommit in i karaktären. Jag vande mig alla fall efter ett tag och kände väl att det är rimligt att liksom vara så som person, lite kall allmänt men hon hade absolut stunder där hon kändes mjukare, där hon öppnande upp sig lite mer vilket jag uppskattade och hoppas att se mer av i nästa säsong. De andra två huvudrollerna var ju också lite kalla till själva "min man dog precis"-situationen men det blir med tiden ändå ganska rimligt varför de kanske agerar som de gör.

Många stora bi-roller som är med i varje eller nästan varje avsnitt. bla Peter Stormare som spelar en polis, Måns Nathanaelson, Peter Andersson, Malin Levanon, Katarina Ewerlöf, Johannes Kuhnke, med flera. Jag har ingen superkoll på de norska och danska skådespelarna så vet inte alls vilken typ av skådespelare de är men jag gillade deras insatser. Den enda jag hade koll på alls var Axel Bøyum, vilket är lite lustigt för jag har inte sett någonting han varit med i men har råkat läsa en intervju med honom eftersom han spelade Philip i norska Eyewitness. Min favoritkaraktär var utan tvekan den norska polisen. Relationmässigt så gillade jag verkligen Espen (som spelas av Bøyum) och Johanne's relation som nästan kändes som en mor/son-relation vilket var fint och det var verkligen en relation som växte för varje avsnitt som gick. Sista avsnittet var spännande och slutade lite cliffhangrit så det ska bli spännande att se hur de väljer att fortsätta allting därifrån.

Katarina Ewerlöf är ju en ganska stor skådespelare och jag känner igen henne och allt det där men varje gång hon dök upp på skärmen så tänkte jag - varför känner jag igen hennes röst så mycket? Innan jag insåg att hon läser upp massa ljudböcker. Bla. nästan alla Mari Jungstedt's. Rekommenderar Knutas-böckerna btw. Och hon läser upp riktigt bra också.

Har ni inte sett serien så rekommenderar jag er att göra det. Hela säsongen finns på VIAFREE och reklamfritt på Viaplay. Andra säsongen bör ha premiär nu någon gång under våren men inget datum har släppts än så länge men ganska säker på att den är färdiginspelad.

Likes

Comments