Header

The leftovers 3x01 - the book of Kevin
Som vanligt med den här serien så är allting väldigt förvirrande i början men när saker och ting väl klarar så är det alltid så genialiskt genomförda så jag ser framemot den här säsongen jättemycket. Det känns som att hela den här bibliska undertonen som serien alltid har haft kommer att vara snäppet starkare den här säsongen. Den scenen i början var ju alltså den stora besvikelsen som ägde rum bland många kristna på 1800-talet när de hade satt ett speciellt datum när Jesus skulle återuppstå, jag är väl rätt anti-religion men tycker samtidigt att det är väldigt intressant. Det ska bli spännande att se hur de lägger upp allting.

Pretty little liars
7x11 - plAytime
De tio sista avsnittet, jag har otroligt höga förväntningar. Starten var lite seg tyvärr och inget kändes speciellt chockerande. Jag förstod att Toby skulle ha klarat sig men att det skulle ha gått värre för Yvonne, trodde faktiskt att hon skulle ha dött dock men det kanske resulterar till det. Jag hade nästan förträngt att jag var arg på Ezra tills han helt plötsligt skulle åka till New York, ehhh really? vad håller han ens på med?

Skam, 4x02 - Jeg er gutt, jeg får ikke hat
Jag har sedan förra säsongen verkligen hoppats att få se mer av Evens backstory men trodde inte att Sana skulle kunna ha någon koppling till honom men tji fick jag såklart, vilket jag är väldigt tacksam över. Det är också bra att de börjar ge clouser angående vad som hände mellan Noora och William även fast det lär ta lite tid att få fram allt. Några bra och viktiga sidostorys som sedan kopplas ihop med Sana kommer bara att resultera till att det blir en bra säsong. Att det redan är ett så stort fokus på bussen får mig att tro att det här inte är det sista vi kommer att se av skam ever. En film 2018, kanske? hoppas på det. Jag måste även bara kommentera att jag älskar Mikael, varje kommentar han yttrar är typ heaven on earth (dog åt polygami-kommentaren, börjar tro att jag kanske har mer grabb-humor än vad jag vill erkänna). Han måste ha gjort något extremt för att jag ska ändra åsikt där men med tanke på Yousefs reaktion när Evens namn nämndes i youtube-videon i förgår så fattar man ju att han är lika inblandad/drabbad som Mikael, ska bli spännande. Magnus och Vilde är förresten så himla söta tillsammans, riktigt bra match och jag hoppas verkligen att det håller.

Superstore 2x19 - spring cleaning
Jag tycker att den här serien varit ganska seg sedan avsnittet där Amy och Jonah var hemma hos hennes föräldrar och det här var inget undantag. Däremot är det få avsnitt kvar av säsongen nu så det lär väl bli upptempo när som helst skulle jag tro. Att det måste bli vaskning på jobbet oroar mig inte för fem öre, det kommer aldrig att drabba huvudrollerna ändå eftersom detta är en arbetsplats-komedi, I mean... Ganska uppenbart.

Likes

Comments

- X-files får en elfte säsong (som kommer innehålla 10 avsnitt)
- Younger får en femte säsong
- Teachers får en tredje säsong

- Snatch får en andra säsong
- Genius får en andra säsong
- Imposters får en andra säsong
- Fear the walking dead får en fjärde säsong

Likes

Comments

Inlägget är ett samarbete med hockeyresultat.se

Ursprunget till var sporten hockey kommer ifrån är oklart men man tror att det kommer ifrån flera olika sporter som som man sedan anpassat till vinterklimatet. Den hockeyn vi ser idag börjades spelas redan på 1700-talet men själva ishockeyn kom inte till Europa fören på 1900-talet. Idag är hockey en populär sport och det finns många divisioner som spelar mot varandra - dvs lag som ligger på samma nivå. Några av de mest kända är Hockeyallsvenskan, SHL, NHL, KHL, Liiga och Euro Hockey Tour. För mer info och lite mer djupgående om vad alla dessa divisioner innebär, in och läs med er på hockeyreslutat.se helt enkelt.

Gillar ni hockey så kommer här några tips på tv-serier i hockey anda.

Benders (2015) - en komediserie som följer några vänner som är besatta av samma hockey lag
Hockey wives (2015 - pågående) - en dokumentär-serie som följer några fruar och flickvänner till NHL-spelare.
MVP (2008) - Kanadensisk dramaserie som följer karaktären Trevor efter att han flyttat för att gå med i ett professionellt hockeylag.

Jag kan väl som vanligt även tipsa om Degrassi som tydligen oftast passar bra in i mina olika kategorier har jag märkt. I seriens senare säsonger (från s.12) så är ett stort fokus på några karaktärer som som ingår i ett hockeylag. De är inte från Toronto utan gör en flytt för att spela Hockey där och hamnar därför i degrassi. Störta karaktären där är väl Mike Dallas, som är Drews barnsdoms vän samt Becky (vars bror är den som är med i laget men hon är en större karaktär än honom). För er som btw bara sett Degrassi: next class Mayas ex som är död (hon nämner detta bla. i förra säsongen) var också en av dessa karaktärer. Han är enligt mig inte en jättestor karaktär men har en otroligt viktig och hemsk storyline.

Likes

Comments

Fast jag orkar inte. Luktar drama. Som sagt följt Skam i realtid plus i alla sociala medier, man får mycket mer detaljer som kommer att vara viktiga sen.

Likes

Comments

Betyg på imdb: 7,4/10 ι Mitt betyg: 7/10

För ganska exakt fyra år sedan så började jag följa en serie som ligger mig väldigt varmt om hjärtat och är fortfarande en av mina absoluta favoriter - degrassi. Seriens officiella Youtube kanal håller på att lägga upp alla seriens avsnitt på sin kanal och första säsongen går att se HÄR(går även att se textat)! Anyway dags för en rewatch. Serien följer karaktären Emma samt några andra i hennes skola under deras skol och privatliv.

Det jag minns från den här säsongen sedan tidigare är att de inte riktigt har hittat Degrassi-tonen. Den är liksom där men det fattas något, de är väl mer som att säsongen är en slags uppbyggnad för vad komma skall. Tar man sig igenom dessa femton avsnitt på endast 20 minuter så kan man däremot förvänta sig något fantastiskt. Jag tycker likadant nu men det är en uppbyggnad som är viktig att se inför framtiden och redan i andra säsongen börjar alla dessa klassiska starka storylines som känns så himla viktiga. Det bästa med första säsongen är presentationen av Sean, Mr Simpsons som ung!!! (när han bara vara en simpel lärare) JT i sista avsnittet när han tror att han tagit droger men det är bara en värktablett. Det jag ser framemot i nästa säsong är Craig (varit tomt när man vet att han finns runt hörnet) samt karaktärsutveckling för Manny - jag var förvånad hur lite hon hade att komma med här när jag visste att hon senare blir en av de mest överlägsna karaktärerna i hela serien.

Likes

Comments

Säsongs parallellerna är on fire but I like och tydligen Mikael-relaterade. Plötsligt längtar jag ännu mer till Fredag! Känns som jag kanske får ta tillbaka det angående att jag skrev förra veckan att jag inte trodde att det skulle vara så stort fokus på en kärleksrelation den här säsongen men det hintas om det lite för mycket just nu så time will tell.

Likes

Comments

Idag kan vi se första avsnittet av den nya serien famous in love på bla. HBO Nordic. Serien är skapad av personen bakom Pretty little liars (I. Marlene King) men baserad på en bok av samma namn skriven av författaren Rebecca Serle. Vi får följa karaktären Paige en college-student som efter att gjort en audition får hennes drömroll i en ny filmserie som kommer att bli hennes stora genombrott. Då jag själv håller på med teater och är intresserad av skådespel överlag så gillar jag nästan alltid serier som har ett stort fokus på hela "showbiz"-världen. Första avsnittet var helt okej, jag är inte helt övertygad men tillräckligt för att alla fall vilja titta vidare. En helt okej karaktärspresentation och jag tror att jag kommer att tycka om nästan alla karaktärer efter några avsnitt, ingen som sticker ut som avskyvärd vid första anblicken alla fall vilket alltid är skönt.

Likes

Comments