Header

SKAM ÄR TILLBAKA! Så en rätt lång skam sammanfattning eftersom jag är för mycket av en fangirl på den fronten. Veckans sammanfattning innehåller även ett säsongsavslut (the fosters) och ett serieavslut (switched at bith).

Young & Hungry 5x05 - young & softball
Det här var säsongens hittills bästa avsnitt, både fint och roligt. Jag tycker om att de tagit in Josh pappa som en liten karaktär, hoppas han är kvar ett tag och att deras relation får växa. Jag förstår dock inte hypen över Sofia, tycker verkligen inte att hon är rolig så ganska tacksamt att Gabi och Josh fortfarande är huvudfokuset för serien.

The Fosters 4x20 - until tomorrow (säsongsavslut)
Nej, vilket jobbigt avsnitt ännu mer frågor än svar vid det här laget. Jag blev förvånad att de twistade om det i att Callie hade rätt om mördaren, gillade det inte riktigt. Jag hade hellre sett att det faktiskt var Kyle, han var ju ett monster i förra avsnittet. Såklart så ska Callie skaffa sig ännu mer trubbel, hon borde verkligen ha lärt sig vid de här laget. Tycker så synd om Jesus, det bådar inte gott för hans framtid med Emma även fast jag förstår varför hon tyckte att det var rätt beslut att inte berätta att hon var gravid just då. Jag antog att han skulle tro att det var Brandons och det är inte jättekonstigt att han går runt och tror det, även fast det såklart inte är fallet.

Switched at birth 5x10 - long live love (SERIEAVSLUT)
Bra avslutande avsnitt för denna fina serie. Jag har inte gillat den här säsongen alls men det här avsnittet fick den där känslan av SAB som jag tidigare alltid älskat. Toby har haft en så tråkig storyline den här säsongen så jag har förträngt hur mycket jag tidigare tyckt om honom men åh, vad fin han var i det här avsnittet. Bra att Travis bestämde sig för att tacka ja till Japan och att Bay valde att inte följa med. Jag trodde verkligen att det skulle sluta med att Emmett och Bay blev endgame men tydligen inte, deras sista scen tillsammans var fin dock. Mingo är den enda som Daphne dejtat (förutom Wilke men känns så länge sen) som jag verkligen har tyckt om så glad att dem blev tillsammans igen.

Skam 4x01 - Du hater å henge med oss
Åh mitt älskade Skam är äntligen tillbaka!!! Kul grej om jag bara skulle analysera allt i Evak-syfte, haha. Ska inte lovar, men med tanke att jag dör lite så fort de har en scen så kommer de inte undan men säsongen lär bjuda på massa annat också såklart. Jag var först lite osäker angående att Sana skulle bli huvudkaraktär den här säsongen. Jag tycker att hon passat bra som bi-karaktär men har liksom inte varit jätteintresserad av henne utöver det men efter första avsnittet så kan jag nog ändå säga att jag tror att det blir intressant att följa henne nu under våren. Öppningen av säsong 4 var den bästa säsongsöppningen skam har bjudit på och det kändes verkligen positivt att se. En bra mix att få in både kill och tjejgänget vilket var uppskattat då jag verkligen älskar killarna så även om fokuset är på en tjej den här säsongen så tror jag att de kan få en ganska bra sidostory. Ett nytt killgäng presenterades i det här avsnittet, de har koppling till två andra karaktärer och en av dem är såklart Sana då det är hennes bror och fyra av hans vänner. De går inte in på den andra karaktärens koppling i det här avsnittet men är man någorlunda insatt och känner igen ansikten så fattar man vem den andra är. Mitt första intryck av det nya killgänget är helt okej de är liksom inte Magnus and co. (haha, sen när blev Magnus the lead där?) och kommer aldrig bli men ok på ett sett som P-chris är ok ungefär. Jag tror att de har mycket story att komma med men att det nog kan bli en hel del drama plus att jag tror att Even snart kommer att bli ganska sårad av dem vilket kommer att vara jobbigt att se men bara Isak är på hans sida så är jag väl lugn. Jag tror inte att den här säsongen kommer fokusera på en kärleksrelation, det småhintas om det med Yousef för att Sana antagligen kommer att bli svartsjuk för att han får känslor för Noora eller något i den stilen. Den här veckan var det påsklov så jag ser framemot nästa då alla fall någon scen lär vara i skolan, har saknat det. Saknade verkligen redan Eskild, har blivit så van med att han är med i varannan scen så det känns tomt. Jag hoppas att han dyker upp i senare avsnitt alla fall men skulle tro att han alla fall gästar längre fram i säsongen - annars lär jag dö snart, hehe.


Riverdalet 1x10 - the lost weekend
Det här avsnittet var riktigt bra! Jag gillade i synnerhet själva argument mellan Jug och Betty, kändes verkligen som att det behövdes komma upp över ytan för att de ska kunna ha en riktigt relation. Jag har alltid känt väldigt starkt för Jug som karaktär och gjorde det nästan ännu mer här. Han är ju verkligen en lone wolf på många sätt och jag är därför tacksam att han ändå har Archie, och jag antar även Betty nu mera. Jag gillar ju nästan alltid de här mörka karaktärerna i serier och här har vi en som verkligen är it, han kan ibland nästan vara extremt dyster men det är lite det som gör att han sticker ut. Jag gillade hela grejen med att han verkligen hatade hela uppmärksamheten med sin födelsedag. Det är en classic storyline med liknande karaktärer i andra serier men brukar sluta upp med att det kanske inte var så hemsk som personen först trodde. Därför älskade jag hela grejen att han på riktigt blev lite upprörd och verkligen inte njöt av det. Jag hade önskat att det var något bättre kemi mellan Archie och Veronica. Jag vill gilla dem tillsammans mer än vad jag gör men jag tror att det skulle kunna växa fram om de liksom insåg att de verkligen gillade varandra och hade lite bättre scener tillsammans. Dags för honom att kanske bestämma sig vem han vill vara med. Jag har har egentligen inget emot att han letar sig fram, han är ju ung också men det har varit lite väl mycket fram och tillbaka nu, bestäm dig? så svårt ska de väl inte vara. Jag ser helst att det är Veronica han bestämmer sig för, tror det skulle kunna växa fram något fint där om de fick chansen.

The big bang theory 10x21 - the separation agitation
ooouuff. Herregud vad den här serien är tråkig nu för tiden. Stuart är jobbigare än Sheldon, varför är han med i nästan varje avsnitt? han gör verkligen ingen nytta till handlingen heller, det gör åtminstone Sheldon.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments